Deze Trabant met 270 pk wil iedereen

2015_trabant_turbo_quattro_29

Een oldtimer die tot niemands verbeelding sprak ombouwen tot de ideale sleeper, het is een handige pool gelukt.

Het communisme heeft het leven geschonken aan tal van autoconstructeurs en automerken, Trabant is daarvan een perfect voorbeeld. Maar net zoals die tijd typeert, kwam er op het vlak van auto's weinig uit dat de moeite was. Maar dat wil niet zeggen dat er op basis van de Trabant niets mooi kan vloeien, kijk naar dit pareltje.

Veertien jaar geleden starte een man in Polen met het kopen en ombouwen van zijn Trabby. Naast de visuele aanpassingen pompte hij er een 1.1 liter van de Volkswagen Polo in. Nadien lepelde hij er een 1.3 in, nadien een 1.8 en zelfs de 2.0 uit de Golf GTI.

2015_trabant_turbo_quattro_

Later crasht hij zijn Audi TT, een andere wagen uit zijn collectie. Dat bracht hem op het idee om de 1.8 uit de TT in de Trabant te lepelen, samen met de vierwielaandrijving. Daarboven op installeerde hij ook de Audi remschijven, ABS en ESP.

Dat wil zeggen dat deze Trabant goed is voor 270 pk op 5.700 rpm en 369 Nm op 4.500 rpm. Daardoor sprint hij naar 100 km/u in 4,5 seconden, naar 200 km/u doet hij in 15,5 seconden.

2015_trabant_turbo_quattro_
Auteur: Auteur: Pieter A.
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws