Jullie waren dit jaar met 1 miljoen op Autofans.be (2015)

dit-was-af-2015_main

Hopla, alweer een heel jaar achter de rug. Naar goede gewoonte geven we jullie dan even mee wat het afgelopen jaar betekende voor Autofans achter de schermen en nemen wij de tijd om jullie te bedanken.

Het is een erg bewogen jaar geweest voor het medialandschap in de autosector. Vele titels krijgen het moeilijk. Print staat steeds meer onder druk en online media heeft de grote uitdaging zichzelf te kunnen commercialiseren. Autofans.be vindt haar uitdagingen in het tweede deel van de vorige zin, maar we werken momenteel aan een mooi plan om daar in 2016 verandering in te brengen. Op een manier waarop het voor jullie als bezoekers meerwaarde biedt. Want wees gerust, wij zien de reclame banners op onze website ook liever gaan dan staan.

In de cijfers

Desondanks zijn we afgelopen jaar weer flink gegroeid. In totaal bezochten 965.140 verschillende mensen onze website, dat is 21,22% meer dan het jaar voordien. In totaal werd onze website 1.676.366 keer bezocht, vele mensen komen uiteraard meermaals per dag/week/maand/jaar op de website terecht. Ook dat getal is 20,11% hoger dan in 2014. Is alles dan gegroeid? Neen. Onze pageviews zijn stevig gedaald. Dat heeft alles te maken met onze galerij, die nu op 1 pagina geladen wordt. Voordien werd er voor elke foto een nieuwe pagina geladen. Een daling voor ons ten voordele van de gebruiksvriendelijkheid voor onze lezers, want jullie hoeven niet meer constant te wachten tot de nieuwe pagina is geladen. Dat verlies door gebruiksgemak voor jullie, nemen we er graag bij.

Autofans-2015-cijfers

Top 10 gelezen artikels 2015

In totaal is er net geen 4 miljoen keer geklikt op onze website. Maar op welke artikels klikten jullie het vaakst? Het artikel dat België de buitenlandse keuring aanvaardt is het meest gelezen artikel dit jaar. Op de tweede plaats staat onze test met de Michelin Crossclimate, een close call want het verschil is maar 3.000 lezers groot. Plaats drie is het première overzicht van wat er op het salon van Frankfurt te zien was. Onze twee testartikels rond plasti-dippen staan op plaats vier en vijf. Op plaats zes staat het artikel dat Disneyland mag ophoepelen, Ferrariland komt er immers aan. Plek zeven is het artikel waarin we aankondigden hoeveel de Renault Kadjar kost. De aankondiging van de nieuwe BMW 1 Reeks is plek acht. Plek negen gaat naar het officiële artikel van de Hyundai Tucson, net voor ons artikel dat de Ford Mustang het koopje van het jaar is - meteen de laatste van onze top tien dit jaar.

Autofans-2015-cijfers

Wat we deden

We hebben ook heel wat andere zaken gedaan. Zo organiseerden we een kartevenement, waren we aanwezig op het Antwerp Classic Car Event met een eigen stand en deden we mee aan tal van rondritten. We hebben het eerste volledige jaar achter de rug met Yves voltijds in dienst, we gingen meer dan ooit mee op internationale persreizen en we testten afgelopen jaar 145 verschillende wagens. Daartussen maakten we ook nog tal van aanpassingen aan onze website, organiseerde we vele wedstrijden en hebben we een tijdlang rondgereden met onze gepersonaliseerde Suzuki Swift Sport als duurtester.

Bedankt

Een autowebsite voor fans, door fans. Dat proberen we al acht jaar te zijn. Daarom een welgemeende dank u om onze website met zovelen te lezen. Bedankt ook aan onze kern vaste reageerders en hun feedback naar ons toe, ze is van goudwaarde. Bij deze ook een uitnodiging dat wanneer je fundamentele problemen hebt met iets op Autofans, laat het ons gewoon weten. Wij hebben ongelooflijk veel zin in alles wat ons in 2016 staat te wachten. We hopen het met jullie te kunnen blijven delen.

Wil je graag iets weten waarop we je in dit artikel geen antwoord gaven, vraag het even in de reacties en dan geven we je antwoord.

Auteur: Auteur: Pieter A.
Reacties: 10 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (10)

Plaats een reactie
DasHaus 13:26
afbeelding van DasHaus

Bij deze een welgemeende 'dank u' terug aan de geweldige autofans-redactie; voor het vullen van saaie zondagen met de schoonouders (leve de smartphone!), de diefstal van menig duurbetaalde productieve uren van werkgevers en het voeden van onbereikbare verlangens.

Ponrow 14:29
afbeelding van Ponrow

Jullie komen van ver maar mogen trots op het resultaat zijn. Maak trouwens nog steeds reclame met men mok van autofans.be ;)

Techno Patat 17:27
afbeelding van Techno Patat

Ik heb 'em ook nog staan! Zalig hé :D.

Pieter A. 21:08
afbeelding van Pieter A.

Great! Blijven drinken :-)

Carlos 15:02
afbeelding van Carlos

D A N K U => Dank U.
Het blijft een plezier om terug te komen naar de website en de artikels te lezen.
Blijven gaan in 2016 ;-).

Techno Patat 17:27
afbeelding van Techno Patat

8 jaar, shit man! Zalig, en zalig goede cijfers ook zeg :O! Eentje die op vergaderingen mag betaost worden dunkt me :D!!!

Stealth 17:23
afbeelding van Stealth

Succes in 2016 gasten! Blijven testen! :-)

Rob 17:36
afbeelding van Rob

Goed bezig mensen!
Jullie mogen trots zijn op jullie site. Fijne lay-out en goede content. Toch één van de sites die ik haast dagelijks bezoek ;-)

YPRS 18:48
afbeelding van YPRS

Goed bezig mannen! Dagelijkse bezoeker van de site! Mooi en overzichtelijk met voldoende afwisseling in de artikels. Doe zo verder!

RoCo4Car 12:02
afbeelding van RoCo4Car

dank aan jullie voor deze site, van een trouwe bezoeker

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws