Goed nieuws! De BAC MONO is voortaan iets ruimer

2016-bac-mono-xl2

Bij het zien van een Britse circuitraket op vier wielen zoals de MONO denk je niet meteen na over de binnenruimte. Toch Verloor BAC blijkbaar klanten omdat ze er gewoonweg niet in pasten. Tot nu, want de Britten ontwikkelden een breder chassis, waardoor er maar liefst 5,6 centimeter extra ruimte is in de breedte.

56 millimeter. Het klinkt belachelijk, maar in de autowereld zijn 5 extra centimeters in een interieur een wereld van verschil. Zelfs voor circuitbeestjes zoals de MONO. Want niet elke eigenaar is een afgetrainde Lewis Hamilton. Britse sportwagenfabrikant BAC zorgde dankzij het hertekenen van het chassis en het toepassen van dunnere panelen voor net wat meer ruimte in de breedte voor de inzittende.

Die aanpassingen hebben evenwel geen invloed op het uiterlijk van de wagen. Want die dimensies blijven helemaal hetzelfde, waardoor je je als eigenaar niet hoeft te schamen dat je voor het XL-interieur moet gaan. Dun of dik, de Mono pakt uit met een 2.5-liter viercilinder met 305 pk gekoppeld aan een - zonder chauffeur - leeggewicht van 580 kilogram. De term 'raket' waardig dus.

2016-bac-mono
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws