VAB: Vlaamse wegen gingen erop vooruit

wegenwerken_2015_vlaanderen

Sinds het moment dat toenmalig Minister van Mobiliteit Crevits (CD&V) aankondigde een inhaalbeweging uit te voeren rond het odnerhoud van de Vlaamse wegen, zijn die wegen er ook daadwerkelijk op vooruit gegaan. Dat is de conclusie van VAB in hun recentste mobiliteitsbarometer.

VAB gebruikt de mobiliteitsbarometer om te peilen naar de mening van een aantal automobilisten. Ditmaal werden 1.000 Vlaamse en evenveel Waalse automobilisten bevraagd. Daarvan beoordeelt 65 procent de Vlaamse snelwegen als "goed" tot "zeer goed" op vlak van rijcomfort. In 2013 was dat nog 54 procent.

Toch zijn er nog zaken voor verbetering vatbaar. Met name de zichtbaarheid en het veiligheidsgevoel op de snelwegen scoren nog te laag. VAB vraagt dan ook om de wegmarkeringen op een hoger niveau te brengen, nadat de overheid besliste om de snelwegverlichting uit te schakelen. In Nederland blijft de wegmarkering ook dan nog goed afleesbaar, terwijl die in België vaak onzichtbaar of afgesleten is.

Ook bij regenweer geldt dezelfde kritiek. Al is het dan volgens VAB niet het verschil in wegmarkering maar wel het verschil in wegbedekking. De toplaag in Nederland draineert veel beter dan de Belgische, waar vaak een spray van opspattend water ontstaat bij fikse regenbuien.

werk aan de secundaire wegen

Op de secundaire wegen is het verhaal anders. Doordat de aandacht vooral naar de snelwegen is gegaan, hebben de secundaire wegen nu nood aan een inhaalbeweging qua onderhoud. Ook bij herinrichtingen moet er volgens VAB meer oog zijn voor rijcomfort.

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
Sracerr 15:30
afbeelding van Sracerr

Ik wil al een tijdje naar Belgie(Vlaanderen) hebben ze eindelijk mooie wegen zijn er nu weer grens controles!, altijd wat...

Ponrow 18:55
afbeelding van Ponrow

Bodemloze putten vullen... Ze zijn inderdaad goed bezig met verbetering maar als je ziet hoe snel die nieuwe wegdek terug gebreken vertoond zal het nog lang veel geld gaan kosten...

Jelle DR 11:48
afbeelding van Jelle DR

In onze regio (pajottenland) worden er steeds meer straten afgesloten omdat het niet meer te doen is, om er veilig en zonder brokken door te rijden. Af en toe zie je mannen van de gemeente met een schop een kruiwagen asfalt om wat brokken te lijmen.
Maar op deze manier hebben we binnen de kortste keren terug brokken.

En we betalen al zoveel belastingen en boetes aan het rotte systeem (politiestaat). Er zit structureel heel wat fout, maar het kan niet anders als je wat meer te weten komt hoe alles in zijn werk gaat.
Nu gaan ze wat putjes maken in Syrië, door nodeloze bombardementen. De vriendjes van IS lijden zware verliezen dus moeten ze geholpen worden. Onze regering maakt ons wijs dat ze IS zullen aanvallen maar eigenlijk wilt Shell de toegangsroutes terug voor olie en wapens die door Rusland werden gebombardeerd.
Dus Holland zal zeker meedoen aangezien Shell een Nederlands bedrijf is.

Wat maken die zogenaamde leidertjes ons allemaal wijs? Dat er zoveel mensen intrappen niet te geloven. Ze laten ons liever discussies voeren over escapades van deelnemers aan tv programma's of laten ons liever zoeken wie er een molletje is. Tot wanneer meer mensen opzoek gaan naar de waarheid achter de schermen, dan staan ze voor schut.

Maar ale kom, tot kraters van bommen is het hier nog niet gekomen, maar als al die boel zo verder gaat zou er wel eens een groter putje gemaakt worden dan die putjes in de wegen.
Ben al blij dat meer mensen beginnen te snappen dat het Westen de grote terrorist is.
Dat wilt Vladimir aantonen, en de Zionisten hier beginnen rare sprongen te maken want de mensen worden wakker.

BertR. 12:42
afbeelding van BertR.

* Meuh *
Ik dacht dat dit een artikel is over de Belgische wegen.

Sracerr 15:54
afbeelding van Sracerr

Vladimir toont alleen maar aan dat ook hij een ordinaire crimineel en moordenaar is, net zoals de rest. maak je geen illusies, net zoals de wegen.....

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws