Tesla roept 2.700 Model X terug

tesla-model-x-official_3

De derde zitrij van de Model X heeft tesla al heel wat kopzorgen gegeven. Eerst was er het uitstel van presentatie van het model vanwege die moeilijke productie van de derde zitrij, nu moet Tesla zowat 2.700 exemplaren terugroepen omdat er een mogelijk probleem mee is.

Het gaat om exemplaren die voor 26 maart de fabriek verlaten hebben, allen werden ze in de VS verkocht. De derde zitrij kan mogelijk naar voren plooien bij een aanrijding. Tijdens tests is deze onvolkomenheid aan het licht gekomen. Volgens de bron werden de eerste 15 tests met succes volbracht, maar kwam het probleem aan het licht bij de 16e test, eentje voorafgaand aan de Europese leveringen.

Tesla heeft het probleem intussen gevonden. Het zou gaan om de hendel die de rugleuning van de derde rij naar voren laat kantelen. Die zou wel eens kunnen doorschieten bij een crash. Alle 2.700 Model X'en worden in de komende vijf weken hersteld, de herstelling zou twee uur duren. Tot dan wordt aan de Amerikaanse eigenaars geadviseerd de derde zitrij niet te gebruiken.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie