Turkije: 'Onze elektrische wagen is beter dan die van Tesla'

saab-turkije

Want waar je een Tesla aan de stekker moet hangen, plaatst Turkije een verbrandingsmotor in haar elektrisch model! Slim toch? Al vergeet Minister voor Wetenschap, Industrie en Technologie Fikri Işık dat je dan eigenlijk appelen met peren aan het vergelijken bent.

Want hang je een verbrandingsmotor in een 'elektrische' wagen, dan wordt het uiteraard een hybride. Denk maar aan de Opel Ampera en co. Toch lijkt dat minister Işık niet te deren. 'Terwijl Tesla een netwerk van oplaadstations moet opbouwen, plaatsen wij het oplaadstation in de wagen dankzij een range-extender', aldus Işık. 'Daarnaast is onze wagen veiliger dankzij de structuur van de software.'

Elektrische Turk?

Turkije poogt om een voorvechter te zijn van de elektrische wagen door er zelf ééntje te ontwikkelen. Daarbij heeft het al een samenwerking met Bosch om het framewerk van de wagen uit te pluizen. De 1-liter tweecilinder die gebruikt wordt als range-extender moet in 2018 van de band rollen in Turkije. Wanneer de elektrische wagen (lees: hybride) klaar moet zijn is niet helemaal duidelijk.

Wel frappant is het feit dat Turkije eerder de rechten kocht op de Saab 9-3. Of het een met het ander heeft te maken, dat is niet geheel duidelijk. Al geeft de Scientific en Technical Research Council van Turkey (TÜBİTAK) toe dat ze voor het 9-3-project een partner zoeken. Fiat zou alvast interesse hebben getoond.

Laatst gepubliceerd

Reacties (11)

Plaats een reactie
Ponrow 11:56
afbeelding van Ponrow

wat een debielen daar, of mag dat niet gezegd worden?

Sven 16:05
afbeelding van Sven

Het was fijn je gekend te hebben, Ponrow....

:D

Davy 02:04
afbeelding van Davy

Turkije/Duitsland = 1
Heb een nóg beter idee..
Zeer simpel zelfs én in één klap elimineer je alle nadelen die elke specifieke motor met zich teweeg brengt.. Nu ja, dat het gewicht een beetje toeneemt en er wat minder plaats zal zijn...
Gewoonweg, één auto, één benzine motor mét lpg, één diesel motor en één elektrische motor..
Als de stroom op is schakel ik over naar benzine voor de korte afstanden, dus minder roet..
Bij lange afstanden en geen stroom schakel ik naar diesel, dus minder CO2! De lpg gebruik ik eigenlijk niet, want die "betere" brandstof word overal tegengewerkt en belast.. Dus, welke energie bron je ook kiest, het is altijd die "betere".. Oftewel dat die zever gewoon nergens meer op slaat!
In principe kan bijna elke burger in zijn eigen stroom voorzien via zonnepanelen, windmolens én, daar komt ie, OPSLAG van stroom.. Hoewel dit met de huidige technologie en kennis van zaken niet zo al te moeilijk meer is word dit langs alle kanten tegengewerkt..
Neen, het geld regeert boven ALLES, we moeten afhankelijk blijven, niet één keer investeren, maar blijven geld geven...

Techno Patat 03:34
afbeelding van Techno Patat

Hoja, ik ben ne kleine zelfstandige en als ik de kans zie om te besparen door te investeren ga ik het niet laten van investeren ze... De mensen worden niet alleen dom gehouden, de mensen zijn jammer genoeg meestal dom o.O!

Als je dan zelf het licht zoveel beter ziet dan anderen, doen ipv er over te praten zou ik zeggen... Want de keybaord warrior uithangen is 1 ding, een sprong in het diepe wagen en het effectief doen is iets anders hé...

Davy 13:09
afbeelding van Davy

Hoja, ik ben ne kleine zelfstandige en als ik de kans zie om te besparen door te investeren ga ik het niet laten van investeren ze... De mensen worden niet alleen dom gehouden, de mensen zijn jammer genoeg meestal dom o.O!
Dom is het goede woord niet volgens mij..
Men wordt langs alle kanten bestookt met cijfertjes en onuitgewerkte formules etc., die na een tijdje wel eens héél anders kunnen uitdraaien dan gedacht, klein vb = zonnepanelen..

Als je dan zelf het licht zoveel beter ziet dan anderen, doen ipv er over te praten zou ik zeggen... Want de keybaord warrior uithangen is 1 ding, een sprong in het diepe wagen en het effectief doen is iets anders hé...
Deze reactie begrijp ik niet?
Je hebt toch door dat dit een sarcastisch stukje was over de onzin van wat nu de beste brandstof zou zijn? Je kan gemakkelijk bij elke brandstof pochen over wat die minder uitstoot dan een andere he.. Ik zie zeker het licht niet en ben al helemaal geen keyboard warrior! Haha, wat een woord! :-D
Maar inderdaad, je hebt ergens wel gelijk, er over praten is natuurlijk gemakkelijk!

Techno Patat 16:51
afbeelding van Techno Patat

Mwa, ik vind dat de mensen over het algemeen vrij dom gehouden worden. Niet alleen door de overheid, maar vooral door firma's! Ik ben in de bakkerswereld nu een vrij actieve bakker in verenigingen en de dingen die ik daar al bijgeleerd heb van wat te doen bij welke firma heeft me al meer opgebracht dan eender welk recept :O! In de media is het niet beter, probeer in de krant maar eens een artikel over auto's te lezen als autofreak ZONDER een fout te vinden :'(!

Tuurlijk had ik 'et sarcamse door. Het druipt er zelfs al niet meer vanaf, het STROOMT :D! (Kuddo's voor het idee trouwens :p!)

Mijn reactie sloeg op het laatste van je reactie, op dat elke burger zijn eigen stroom kan voorzien en kan opslaan :-)! En dat het niet meer zo moeilijk is met de huidige technologie ;-)!
Als het zo gemakkelijk is kan je beter doen dan keybaord warriorren (is da zelfs een werkwoord :D?)! Een sprong is dikwijls veel minder groot dan hij lijkt ze, en binnen hier en 2 jaar open je met plezier je facturen van Electrabel, Luminus of waar je ook je heil gevonden hebt :p!

Davy 18:20
afbeelding van Davy

Ja, ik denk dat je dan inderdaad je ogen al dikwijls ver opengesperd hebt! Haha!, alhoewel, eigenlijk is het treurig ja..
100% Mee eens in de media, soms lachwekkend gewoon! (Waar zitten die journalisten-autofreaks dan toch!)
Maar goed, bij sites zoals deze hebben we een véél beter alternatief hé!
En tja, hoe zeggen ze, karma is een bitch of zo, maar met dat energie opslaan heb ik uit de krant!, haha, sorry! 8-/
Tesla zou hier al even mee bezig zijn! linkje; https://www.teslamotors.com/nl_BE/powerwall
Dus, Tesla is me nét voor, dedju! Haha ;-) ;-)

Techno Patat 01:23
afbeelding van Techno Patat

Met hun naamsbekendheid kan Tesla zoiets er inderdaad doorduwen hé :-)! Het wordt vaak vergeleken met het nieuwe Apple, maar waar Apple hun naam vooral gebruikt voor overpricing (ik heb zelf een iPhone en iPad en je kan er niet omheen dat het goeje dingen zijn. Maar té duur! Sedert de iPad heeft Apple in mijn ogen voor geen grote revoluties meer gezorgd eigenlijk...) gebruikt Tesla het om nieuwe technologie erdoor te duwen!

Technologie die al beschikbaar was, maar die nu dus voor 'het volk' beschikbaar wordt en waar mensen effectief ook naar gaan kijken en waar de kranten aandacht aan besteden omdat het Tesla is :p!

En hier zitten we inderdaad prima voor autonieuws ;-)! Moesten de mannen van hln.be nu eens een afdruk van autofans.be bij hun krant steken zoals ze dat doen met de uitdraaikes van al die immo websites :D?

Davy 13:29
afbeelding van Davy

Ik zou het niet beter hebben kunnen zeggen!
Perfect samengevat!
Vooral je laatste stukje, inderdaad zo! ;-)

Davy 18:32
afbeelding van Davy

Sorry voor de dubbelpost, maar misschien interessant aangaande onderwerp; https://community.engie-electrabel.be/t5/Sweet-Smart-Home/Moet-ik-de-aan...
Om dan even terug te komen over de in mijn post genoemde "onuitgewerkte" formules, kosten voor vervangen en recyclage van zonnepanelen?? Wie doet dit, waar kan je hiermee terecht etc..
Voor de Tesla "stroom" auto's kán het makkelijk zijn ivm de batterijen, hadden die niet een soort van ruil formule? Lege batterij in station vervangen door volle?

Ricardo 08:54
afbeelding van Ricardo

Die denken dat ze het warm water uitgevonden hebben? Is dit niet het principe dat al in een Chevrolet Volt of Opel Ampera zit? Denk dat de felle zon hun hersenen aangetast heeft.

Uw reactie