Volvo S90 en V90 nu ook in R-Design-plunje

volvo-s90-v90-r-design_01

Hoewel de Zweden bij Volvo veiligheid en duurzaamheid hoog in het vaandel dragen weten ze maar al te goed wat het volk wilt; stoer ogende automobielen. Daarom ook dat het merk haar vlaggenschepen nu ook in R-Design-plunje steekt. Of dat op wat trekt?

R-Design al een tijdlang synoniem aan 'dé manier om je Volvo spannend te maken'. Een premisse die bij de S90 en V90 niet anders is. Want tik je het vakje aan in de optielijst, dan wordt je Zweeds vlaggenschip plots een meer dan sportieve verschijning. Met dank aan een voorsteven waarbij de mistlichten worden geïntegreerd in de spoiler en een grille die een sinister laagje zwart krijgt aangemeten.

Rondom de gehele wagen vallen er verder zwarte accenten te spotten en 5-spaaks velgen - met eveneens zwarte accenten - maken het plaatje af. Kortom; in combinatie met de Bursting Blue Metallic-lakkleur een pareltje.

volvo-s90-v90-r-design

Strakker chassis

Al houdt Volvo het niet bij uiterlijke opsmuk (en wat valse koolstofvezel details in het interieur). Want net zoals pakweg het S-line-pakket op je Audi, foefelt Volvo aan de ophanging van je R-Design. Het resultaat zou moeten zorgen voor een - en we quoten -: 'energieke en wegstrelende rijbeleving'.

volvo-s90-v90-r-design
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 2 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
moodystarfish 11:06
afbeelding van moodystarfish

Hier een Zweedse rijder van het eerste uur, en dus fan van (oa) Volvo. Vind de nieuwe 90 reeks prachtig, al vraagt de achterkant (ook van de Estate) toch nog wat gewenning - dus zeer benieuwd om een eerste exemplaar in real life te spotten...

Carlos 12:27
afbeelding van Carlos

Moeilijk tippen met als dat kwijl op zo'n touchscreen :-p.
Zeg mij waar teken ik, V90 volgaarne!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws