Driving Skills for Life: Gratis slippen met Ford op 24 september

fordprovinggroundskills

Eind september kunnen jongeren tussen de 18 en 24 weer aan het slippen, remmen en 'drunk driving' dankzij Ford. Nog niets ingeboekt op 24 september? Overweeg dan een dagje Ford Driving Skills for Life op de Lommel Proving Ground.

De Lommel Proving Ground, niet enkel de testsite waar alles van EcoSport tot Focus RS tot in de puntjes werd afgesteld. Op 24 september is het ook de locatie voor Driving Skills for Life, een jaarlijks evenement dat Ford organiseert om jongeren tussen 18 en 24 jaar compleet gratis rijvaardigheden bij te leren.

We gingen er zelf vorig jaar een kijkje nemen en kunnen niet anders dan besluiten dat het een onontbeerlijke ervaring is voor chauffeurs die net hun rijbewijs binnen hebben gehaald. En o ja, je mag driften met een Mondeo...

Interesse? Schrijf je dan HIER in.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 8 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (8)

Plaats een reactie
Boris Billet 11:45
afbeelding van Boris Billet

Ik had mijn bedenkingen toch wat bij de 'drift'oefening met de Mondeo. Het is een leerrijke oefening wat betreft het tegensturen wanneer de wagen achteraan uitbreekt.

Maar de constructeur zegt dan vervolgens bij een groot uitbreekmanoeuvre, nu gas geven! Een zin die (indien achterwielaandrijving) in de praktijk er voor kan zorgen dat je net meer de controle gaat verliezen. Ik vind dat ze hier toch meer op mochten hameren dat dit niet bij elk voertuig de juiste keuze is.

Verder zeer leerrijke cursus, vooral de oefening met het vol in de remmen gaan, terwijl je een uitwijkmanoeuvre doet!

Techno Patat 19:03
afbeelding van Techno Patat

Dat vind ik nu niet zie! Die oefening met het tegensturen was duidelijk een opgewekte 'lift off oversteer', iets dat je met een achterwielaangedreven auto heel zelden zal hebben (nooit eigenlijk).
En in geval van lift-off oversteer in een voortrekker of awd auto moet je nu eenmaal gas geven. Want door gas te geven herstel je de balans en krijg je meer controle over je auto :-)!

En eigenlijk moet je al goed zoeken naar een hedendaagse Ford ook waarbij je achterwielaandrijving hebt (de mustang dus), maar weinig 18-22 jarigen hebben nu eenmaal een mustang :D.

tomtom 23:01
afbeelding van tomtom

De Porsche 911 kan toch perfect lijden onder lift off oversteer? Gewoon ferm van uw gas gaan tijdens een bocht en pataat: overstuur. Remedie? Beetje gas bij geven en tegensturen.

Techno Patat 01:37
afbeelding van Techno Patat

Da's nu inderdaad een rwd auto waar ik niet aan gedacht had :-)! Ik was meer aan het denken aan auto's die ergens nog vergelijkbaar zijn met Ford's en waar 18-jarigen meestal mee rijden dus :P! Iets in de trend van 320D enzo :-)!

Boris 11:20
afbeelding van Boris

Ik heb toch nog steeds mijn bedenkingen Techno Patat, als autoleek weet je niet dat dat nu een oefening is was op het simuleren van lift off oversteer bij een FWD. Dus als die leek nu schuift op een plas olie gaat die zijn kennis ( gas geven bij lift off oversteer) gebruiken met nefaste gevolgen. En geloof me vrij, ik heb al veel jongeren zien schuiven met RWD die niet wisten hoe er mee om te gaan (ik inclusief :p).

En inderdaad, Ford heeft zelden achterwielaandrijvers! Maar de cursus is niet enkel voor mensen met een Ford he?

Techno Patat 20:41
afbeelding van Techno Patat

Nee da's zeker niet enkel voor fordrijders :-)!

Ik heb ook al de nodige schuivers gemaakt en ik moet zeggen dat ik meer haalde uit al eens te hebben tegengestuurd dan dat ik haalde uit de wetenschap dat ik eigenlijk gas moest bijgeven ;-)! Want denken doe je op dat moment niet, je instinct neemt het over. En na 1 dagje had ik niet geleerd van gas te geven, ik had wel het gevoel leren kennen en kon daardoor rustiger blijven en blijven kijken waar ik naartoe wil. Wat het allerbelangrijkste is als je begint te slippen :-)!

En bij ons werd het eigenlijk wel goed vermeld dat het een oefening was voor als je voorwielaangedreven auto aan het slippen ging.
Het werd dacht ik zelfs vermeld dat alle oefeningen uitgingen van een voorwielaangedreven auto maar dat je de ervaringen van hier kon meenemen naar gelijk welke auto (zoals het uitwijken onder remmen...)!

Afgezien van dit zagen op 1 puntje (sorry, maar dat is het nu eenmaal ;)!) vond ik het wel enorm leerrijk. Zeker dat uitwijken onder zwaar remmen, veeeel mensen hadden dat écht niet onder de knie voor ze toekwamen.
En na die dag toch al zeker wat meer :p!

Boris 09:07
afbeelding van Boris

Haha inderdaad wat muggenzifterij! De cursus was inderdaad super leerrijk, zelfs voor de al mee geoefende onder ons ;).

Techno Patat 11:17
afbeelding van Techno Patat

^^

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws