Uitbreidingsronde voor Toyota R&D Center in Zaventem

toyota-belgium

Toyota gaat investeren in de uitrol van Europese wagens, zowel op ontwikkelings- als designvlak. En dat is goed nieuws voor de R&D-afdeling in Zaventem.

In 2009 vielen er bij de R&D-afdeling in Zaventem stevige klappen, want ongeveer de helft van de 823 werknemers werd door de financiële crisis de deur gewezen. Toyota komt echter met goed nieuws, want het plant te investeren in haar Research & Development center en een tweede designcenter neer te zetten in Europa. Een zet die de Japanners nemen na het introduceren van het TNGA-platform dat onder de C-HR zit. Met dat multiplatform sparen ze centen die ze terug kunnen investeren.

toyota-c-hr-2016

Voor de facelifts

Het designcentrum in Nice (Frankrijk) wordt behouden, een tweede center (op een nog niet genoemde Europese locatie) moet instaan voor de ontwikkeling van de 'mid-cycle'-facelifts. Waardoor de 40 werknemers in Nice zich volledig kunnen bezighouden met de toekomst.

Wat er juist gaat gebeuren met het R&D-centrum in Zaventem dat al sinds 1987 Europese Toyota's test is niet helemaal duidelijk. In 2007 kreeg het centrum al een stevige uitbreiding (van zo'n 35.000 vierkante meter) al vielen er dus in 2009 zware klappen. Het enige dat de Japanners kwijt willen is dat ze de 'engineering capabilities' willen uitbreiden. Alleszins goed nieuws voor de Europese werknemers natuurlijk.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws