Mitsubishi roept wagens terug wegens trage CVT-automaat

mitsubishi-outlander-phev-2015_01

Het Japanse Mitsubishi roept in de Verenigde Staten maar liefst 82.436 wagens terug omdat de vertraging tussen gaspedaal en CVT de spuigaten uit loopt. Een technisch probleem dat ze evenwel met software kunnen oplossen.

Aah Amerika, het land waar automerken verplicht zijn om recalls publiek bekend te maken, waardoor we kunnen snuisteren in de tekortkomingen van merken. De laatste in die lijn affecteert Mitsubishi, want het merk roept de Outlander en Lancer terug naar de dealer wegens CVT-automaten die té traag werken. Specifiek gaat het over de gaspinput ten opzichte van het daadwerkelijk snelheid maken van de auto.

Dat kan volgens Mitsubishi strakker - en sneller - waardoor het merk wat gaat veranderen aan de software. Het resultaat is een hoop klanten die een beter werkende CVT terugkrijgen. En dat kunnen we enkel maar toejuichen natuurlijk.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Waxweazel 08:30
afbeelding van Waxweazel

Komt deze "recal" uit van Mitsubishi zelf ?
Of waren er effectief klachten van klanten ?
Het woord recal komt nogal negatief over? Het lijkt alsof er echte problemen zouden zijn met de CVT, maar het is eerder Mitsubishi die een met een upgrade komt ?

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws