Kapitalisme: Land Rover kampt met slechte cijfers, maakt nog steeds 360 miljoen winst

land-rover-range-rover-svauto-dynamic_01

Tata, het moederbedrijf van Jaguar en Land Rover moest zich in bochten wringen om een positieve boodschap naar haar aandeelhouders te brengen. Want ook al bracht Land Rover 360 miljoen euro op de voorbije drie maanden, het heeft last van een trage verkoop. Welkom in het kapitalisme.

Land Rover kende de voorbije drie maanden een tanende groei qua verkoop, waardoor het merk amper 4 procent groeide en goed was voor een winst van 360 miljoen euro. Toegegeven, een stuk minder dan de winst van 580 miljoen euro de periode voordien.

Volgens moederbedrijf Tata ligt de schuld bij Brexit, al lijkt dat verhaal niet helemaal te kloppen, want dochterbedrijf Jaguar (en daardoor dus ook zusterbedrijf van Land Rover) weet tegenover vorig jaar maar liefst 76% meer auto's te verkopen. Met dank aan de XE en F-Pace uiteraard. Waardoor het er dus op lijkt dat Land Rover wat trager verkoopt omdat er gewoonweg geen nieuwigheden vallen te rapen. Of je moest er van uitgaan dat de Evoque Cabrio een verkooptopper zou zijn.

Verschijnt binnenkort de nieuwe Discovery ten tonele, dan zal de verkoop weer stevig aanzwengelen. Waardoor de aandeelhouders kunnen uitkijken naar een cijfer dan hoger ligt dat de huidige 360 miljoen euro winst.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Wim 09:20
afbeelding van Wim

winst zegt natuurlijk maar een klein stukje en na 8 jaar boekhouden zou ik nog niet uit de jaarrekeningen van zo'n bedrijf kunnen lezen, maar ik kom mij toch niet inbeelden dat zo'n "meer meer meer" houding op lange termijn stand houdt, hopelijk komt dat besef en gaat het zo vanzelf weg, nog voor dat merken als Jaguar en LR daardoor moeten verdwijnen.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws