Vet gebakje: Nissan Micra nismo [Render]

nissan-micra-nismo-render_01

Nissan heeft met de nieuwe Micra een bocht van 180 graden gemaakt. Waardoor bejaard plots hip wordt en zo'n Nismo-afgeleide niet eens meer zo raar klinkt...

Het is misschien wel één van de grootst stijlbreuken van de laatste tien jaar. Want bol en bejaard wordt plots scherp en jong. Een slimme zet van Nissan, want daarmee kan het ook publiek lokken onder de 60 jaar die op zoek zijn naar een B-segmenter. X-Tomi Design was zo onder de indruk van de nieuwe Micra, dat 'ie meteen een Nismo-variant bedacht.

Onder de kap dromen we luidop van een 215 pk sterke 1.6 die ook al van jetje geeft in de Juke Nismo RS. Al is dat wel mijlenver van de huidige topvariant die Nissan zal aanbieden in de Micra... een 90 pk sterke driecilinder.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 5 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
Evo x 13:00
afbeelding van Evo x

En met wat rij jij? 'Met een Nissan Micra.'

Waxweazel 15:13
afbeelding van Waxweazel

De grote vraag zal zijn of opperbaas Ghosn het zal toelaten dat Renault en Nissan concurrenten worden op het sportieve vlak (hothatches).
Aangezien deze Micra onderhuids en (technisch en motorisch) bijna gelijk aan de Renault Clio is, moet het dus mogelijk zijn om deze hard te laten concurreren met elkaar.

Het zou wel leuk zijn om een inhuis-tuner als Nismo te kunnen vergelijken met de (in mijn ogen beste tuner) Renault Sport afdeling.

Audi22 18:09
afbeelding van Audi22

In deze volg ik u mening deels. Renault sport was de beste inhuis-tuner tot een generatie terug. De huidige clio RS vind ik persoonlijk in alle opzichten minder dan de vorige plus zelfs niet vernieuwend meer (ontbreken bv van een fatsoenlijk diff) en het renault sport label plaken op een megane gt met nep uitlaten/kitcherig design vind ik erover gaan en niet renault sport waardig. Dus met Nismo zou er eindelijk een serieuze interne strijd kunnen opflakkeren en als nismo dan ook nogeens de ballen heeft om de 2liter van de waarschijnlijk nieuwe megane RS erin te lepelen met de korte verzetten van de nissan juke plus mechanische sper van de juke gaat de clio het heel heel benauwd krijgen;-)

herbie 18:30
afbeelding van herbie

de huidige clio rs is sneller dan de vorige :-)

Audi22 19:13
afbeelding van Audi22

De vorige versie was veel meer hardcore dan de huidige, ook de gasrespons was directer en die 2liter was een heerlijk blok. Oke er zit nu een turbo op wat deze generatie sneller maakt, maar is echt wel minder scherp/hardcore dan de vorige generatie.

Uw reactie