Wow: Audi verdubbelt RS-gamma tegen 2018

audi-rs-3-berline-2016_02

Het personeel bij Quattro GmbH weet wat doen de komende maanden. Want Stephan Winkelmann, baas bij Audi Sport, heeft te kennen gegeven de RS-vloot tegen 2018 te verdubbelen. Haal je kwijlemmer al maar boven.

In een gesprek met Britse media gaf ex-Lamborghini baas Stephan Winkelmann te kennen wat hij van plan is met Audi Sport. Dat moet namelijk een merk op zich worden, zoals Mercedes haar AMG-heeft en BMW de M-afdeling. Om Audi Sport (het blijft klinken als een fout merk van uitlaten) in de verf te zetten zullen ze binnen de 18 maanden het RS-aanbod verdubbelen.

Wat er dan juist op de planning staat? Daar blijven ze natuurlijk geheimzinnig over, al zei Winkelmann meteen ook dat het beter is om weinig te beloven en dan met een knal uit te pakken.

Kijken we zelf even naar het Audi Sport-gamma, dan bestaat de huidige vloot uit de RS 3 Berline, RS Q3, RS 6, RS 7, TT RS, TT RS Roadster en R8. Zeven modellen dus. Welke nieuwe RS-broeders we kunnen verwachten? Wij gokken veilig op de opgefriste RS 3 Sportback, RS 4 Berline, RS 4 Avant, RS 5 Coupé en RS 5 Cabrio. Minder veilige gok? Geruchten spreken van een RS 1 al lijkt ons die weinig waarschijnlijk. Een RS Q5 en R8 met instap-V6 lijken ons meer realistische kandidaten.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Carlos 16:50
afbeelding van Carlos

Dacht dat de RS1 wel degelijk ten tonele ging verschijnen in 2017. Waar en wanneer geen idee :D.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws