Eindpunt E40 in Brussel wordt in 2017 herwerkt

google-maps-reyerscomplex

Vandaag de dag is het een beetje haasje-over spelen als je vanuit Leuven Brussel binnenrijdt via de E40. Halfweg het gekozen traject kan je toch nog veranderen, en uiteindelijk duik je dan in één van de tunnels onder Brussel. Vanaf volgend jaar verandert dat.

Vanaf 2017 zal het eindstuk van de E40 in Brussel geen 6 maar slechts drie rijvakken meer kennen. Ook bij het buitenrijden van Brussel rijd je over drie rijvakken in plaats van de huidige zes. Het geheel staat bekend onder de naam "Brussels Parkway". Dat bevestigde het kabinet van Brussels Minister voor Mobiliteit Vervoort aan de RTBF. Eerst wordt een voorlopige situatie ingesteld, die na extra analyse van metingen definitief zal worden.

Al sinds 2000 is het plan om het aantal rijstroken te verminderen een topic. In de plaats zouden een aantal groene zones komen, aangevuld met een fietspad en sporen voor openbaar vervoer. Hoeveel verkeershinder de aanpassingen met zich zullen meebrengen, is nog niet meegedeeld, al kan je de analyses en het hele plan bekijken in deze pdf.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws