Knipperlicht: Mazda zegt nee tegen RX-8-opvolger

mazda-rx-vision-concept-2015-tokyo-01

Mazda en de wankelsportwagen, een knipperlichtrelatie waar Justin Bieber en Selena Gomez jaloers op zijn. In een laatste gesprek met Mazda's CEO Masamichi Kogai liet de man vallen dat er geen sportmodel boven de MX-5 op het programma staat. Al beloofde hij wel sportiviteit in 2019.

Lange tijd verzwegen, dan toegegeven dat de Japanners werken aan een nieuwe wankelmotor, dan tegengesproken dat ze een nieuwe sportwagen gingen bouwen, dan de RX-Vision concept voorgesteld, dan toegegeven dat het bij een concept zal blijven, dan het gerucht de wereld in geholpen dat de ze de wankel nog niet opgeven.

Nee, we kunnen ook niet meer volgen waar Mazda nu staat met de wankelmotor.

Al schijnt CEO Masamichi Kogai in een laatste interview met Automotive News terug wat licht op de zaak. Want de ontwikkeling is dan wel volop bezig, hij gelooft niet in sportwagen boven de MX-5 bij Mazda. Niet met wankelmotor, niet met een conventionele motor. Voor hem zal de wankelmotor vooral dienen als een slaafse range extender, indien ze er in slagen om het blok naar hedendaagse normen te krijgen (lees: minder uitstoot en geen olie zuipen).

Sportiviteit hoog in het vaandel

De wankel sportwagen wankelt dus (pun intended), al moeten we eerlijk zijn dat dit op het einde van de dag toch een nichemodel zou blijven. Veel belangrijker is SkyActiv 2, dat in 2019 zal uitgerold worden. Die moet er voor zorgen dat Mazda een sportief imago over zich heen krijgt en zich daardoor kan differentiëren van zijn massaproductie-rivalen.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws