Kan de Civic Honda in Europa redden?

honda-civic-gen10_02

Je moet het straatbeeld er maar even op nakijken om te beseffen dat Honda's tegenwoordig dun gezaaid zijn. Niet gek als je weet dat de verkopen met meer dan 50 procent gedaald zijn sinds 2007. Maar de nieuwe Civic, die moet Honda Europa redden. Een wereld-Civic nota bene.

Terwijl rakkers zoals Mazda en Lexus al jaren hun Europese verkoopcijfers zien stijgen is geen feest voor alle Aziatische merken. Want op nog geen tien jaar tijd tuimelde de verkoop van Honda in elkaar met 50 procent op de Europese markt. Al ziet Jean-Marc Streng, Europees regiomanager van het merk, een rode bol van hoop aan de horizon. Dat liet de man - niet met die letterlijke woorden - weten aan Automotive News Europe.

Hij gaat er namelijk vanuit dat de tiende generatie Civic die in Swindon (VK) voor heel de wereld in elkaar wordt geschroefd het merk een nieuwe adem zal geven in Europa. Waardoor er tegen 2020 terug op jaarbasis zo'n 200.000 Honda's de showroom uit moeten gaan. Ter vergelijking; in 2007 verkocht het merk nog 300.000 stuks op Europees grondgebied

Minder auto's, meer aandrijvingen

Daarnaast geeft Streng grif toe tegen de stroom in te gaan. Want waar elvendertig modellen in de line-up tegenwoordig de norm zijn, zal Honda het bij de Jazz, Civic, HR-V en CR-V houden. Inderdaad, 4 modellen. De Volkswagen Golf heeft meer verschillende uitvoeringen. Volgens Streng zit er meer winst in het aanbieden van een uitgebreid gamma aan motoren en versnellingsbakken.

Zo krijgt de nieuwe Civic een evenzeer nieuwe 1.6-diesel en - belangrijker met de veranderingen op de markt - werkt het merk volop aan hybrides en elektrificatie. Of dat genoeg is om Honda terug op de Europese kaart te zetten? Indien het merk terug inzet op het uitbreiden van haar dealernetwerk is er een mogelijkheid.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 5 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
Semmel 13:22
afbeelding van Semmel

Waarom , waarom zijn die gestopt met de Accord in Europa vraag ik me nog altijd af.
Zo een prachtige wagen, vind dat nog altijd spijtig.

On topic, die Civic is verschrikkelijk, maar smaken verschillen, misschien al maar goed

Jelle Dr 20:23
afbeelding van Jelle Dr

Accord (coupe), crx delsol, Civic coupe, en prelude coupe. Dat waren nog Honda's. De rest was troep! Jammer. Altijd een boon gehad voor die wagens, maar die komen niet meer terug. 2004 was het sterfjaar van Civic coupe. Dat was nog een heel mooi model toen. De Accord had nog een mooie 30th anniversary edition in 2007-2008 nadien ging het achteruit. Als ik er zo aan terugdenk krijg ik heimwee naar die tijden. :-(

BART PJ 01:31
afbeelding van BART   PJ

Kort, droog en krachtig : NEE !!!

Barry 16:08
afbeelding van Barry

Deze nieuwe Civic ziet er wel al beter uit dan de vorige. De rijtesten lijken ook veelbelovend. Vier modellen? Komt die nieuwe NSX dan niet naar Europa?

Kim 22:53
afbeelding van Kim

naar het schijnt komt er een kleine broer van de nsx de zsx :-D maar wie weet

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws