Gouden auto-zaakjes in Brexitland

uk-koopje

Er vallen voor Autofans gouden zaakjes te doen in het Verenigd Koninkrijk. Want door de lage Britse pond was het nog nooit zo goedkoop om over de zee een bolide aan te schaffen. Of wat dacht je van een Ferrari Enzo met dik 300.000 euro korting.

Solden, niet enkel voor het brave werkvolk maar ook voor vermogende mensen. Al kijken die op dit moment vooral naar het Verenigd Koninkrijk. Want wil je investeren in auto's, dan is dat the place to be. Door de lage koers van de Pond is het namelijk zeer aantrekkelijk om exotisch gerief op de kop te tikken. Iets dat dealers van zeldzame luxewagens kunnen beamen. Want de vraag is gemakkelijk met 20 procent gestegen.

Niet gek als je weet welke kortingen er vallen te rapen. Neem nu Romans International in Surrey, een dealer van sportwagens. Die merken op dat een tweedehandse Ferrari Enzo pre-brexit een omgerekende stickerprijs droeg van 1.58 miljoen euro maar dat je er tegenwoordig 300.000 euro minder voor kwijt bent.

Toch niet zo rechts, het VK

Of die dan niet allemaal rechts gestuurd zijn? Wel, er hangt nog een honingzoete rand aan het kristallen glas. Want voor het referendum werden er opvallend veel exotische wagens ingevoerd in Engeland. Uit vrees voor wat er zou gebeuren na wat we nu kennen als Brexit. En jawel, daar zijn ook veel Veyrons, P1's en 918 Spyders bij met het stuur aan de linkse kant.

Wij, wij komen alvast niet verder dan dat het een ideaal moment is om een rechtsgestuurde Lotus Elise op de kop te tikken in het VK. We zijn tenslotte maar simpel werkvolk...

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws