Infiniti zegt ja tegen Q60 Project Black S

infiniti-q60-project-s_01

Een Q60 met een 500 pk sterke aandrijflijn die het moet opnemen tegen BMW M4 en Mercedes-AMG C 63, volgens interne stemmen bij de luxedivisie komt 'ie er echt.

Sportief gerief van Infiniti, het staat al enkele jaren op de planning. Denk maar aan de Q50 Eau Rouge met technologie van de Nissan GT-R aan boord. Die kreeg in 2015 de bijl, waardoor het stil bleef rond een performant model. Tot dit jaar, want plots was er de Q60 Project Black S, een aandachtstrekker op het autosalon van Genève.

Of toch niet helemaal, want volgens insiders overweegt Infiniti de hete Q60 daadwerkelijk in productie te nemen. Met dank aan de nieuwe CEO aan het roer, Roland Krueger. Die komt namelijk van BMW en werd daar met de M-modellen om de oren geslagen. Waardoor het tijd lijkt dat Infiniti weerwerk kan bieden. De concept in Genève had alvast een 3-liter V6 aan boord die samen met het KERS-systeem vanuit de F1 500 pk op de achterwielen wist neer te zetten. En o ja, hij zag er nog eens bruut uit.

infiniti-q60-project-s
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 2 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Waxweazel 08:18
afbeelding van Waxweazel

Ik ben absoluut fan van dit concept, zowel qua uiterlijk als motorisch en mechanisch. Maar waar in het gamma van Nissan/Infiniti zal deze wagen zich plaatsen ?
Als je zo een beul van een motor in de Q60 steekt en past het onderstel ook nog eens heftig aan dan kom je toch dicht in de buurt van de Nissan GT-R.
Was de Inifiniti Q60 ook niet de basis van de opvolger van de Nissan 370Z ? Hoe gaat die zich moeten positioneren in de markt als je uit eigen concern al een grote betere concurrent hebt ?

Ponrow 10:11
afbeelding van Ponrow

Laat maar komen! Alleen die achterkant is beetje raar getekend...

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws