Porsche speelt met actieve diffuser

porsche-active-diffuser-patent_01

Porsche heeft een patent ingediend voor een actieve diffuser achteraan de wagen en dat maakt onze inner geek blij.

Als het aankomt op actieve aerodynamica kan er voor ons niet genoeg op een wagen kleven. Denk maar aan de flappen op de voorkant van de Pagani Huayra of de spoiler van de Porsche Panamera Turbo die als een transformer uit de koffer groeit. Dat laatste merk heeft een patent ingediend voor een nieuw speeltje; een actieve achterdiffuser. Die kan open klappen bij bepaalde snelheden om zo meer downforce te generen.

porsche-active-diffuser-patent

Opvallend is dat Porsche praat van een toepassing op auto's met centrale uitlaat, dubbele uitlaat (links/rechts) en geen uitlaat. Waarbij dat laatste mogelijks refereert naar de toekomstige Mission E productieversie. Echt uniek is Porsche natuurlijk niet met deze technologie. Want zo heeft de Ferrari LaFerrari ook al actieve flappen in de diffuser achteraan die zich kunnen verplaatsen. Alleen is het wel uniek bij Porsche dat het systeem mooi zal weg klappen indien het niet wordt gebruikt. Zoals de spoiler achterop een Jaguar F-Type zeg maar.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 2 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
BertR. 12:35
afbeelding van BertR.

Ik snap niet waarom een diffuser actief moet zijn. Wat is het voordeel? :-/

Adriaan 12:52
afbeelding van Adriaan

Weggeklapt bij lage snelheden zodat het verbruik geen negatieve invloed krijgt, open op hoge snelheid voor meer downforce.
Ik zou er echt niet van opkijken dat het puur om de verbruikscijfers gaat.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws