Renault Sandero RS Racing Spirit maakt ons nog wat verder jaloers

renault-sandero-rs-racing-spirit_01

Heeft de Sandero RS nog steeds niet de oversteek gemaakt naar ons continent, dan krijgt thuisland Brazilië al een speciale versie voorgeschoteld. Racing Spirit, dat is wat de Renault Sport-afdeling op een soort van Trophy-pakket plakt voor de budgethothatch. Jaloers?

Met een potige atmosferische tweeliter onder de kap en een rijgedrag aangepast door Renault Sport is de Sandero RS een verboden vrucht uit Brazilië die wij niet krijgen. Een soort van Suzuki Swift Sport-rivaal die nooit een tweekamp zal spelen met die Japanner.
Nu goed, Renault had zin in een specialleke en komt op de proppen met de Sandero RS Racing Spirit.

renault-sandero-rs-racing-spirit

Een uitvoering die Michelin Pilot Sport 4-schoeisel als standaard monteert (205/45 R17) - kwestie van iets beter prestaties te verzien - en de gehele hatchback en rode accenten drapeert. Het ziet er alvast geinig bruut uit. Binnenin aan de handrem een genummerd plaatje, want de Racing Spirit-uitvoering is beperkt tot 1.500 stuks. Onder de kap blijft dezelfde 2-liter atmosferische benzine present tekenen met 150 pk en 250 Nm. Goed voor een sprint naar de honderd in 8 seconden.

renault-sandero-rs-racing-spirit
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 2 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Waxweazel 13:00
afbeelding van Waxweazel

150pk is misschien niet veel, maar voor slechts 1050kg voort te slepen kan het wel een hoop fun opleveren.
Een koppel van 250Nm uit een standaard 2.0L atmosferische motor is wel hoog. Zelfs de Clio III RS met 203pk (in feite zelfde motor als basis) had slechts een koppel van 215Nm.

Yvesw 15:22
afbeelding van Yvesw

Denk hier dan nog eens een turbo op.... ;-)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws