Michel Vailliant bekampt Porsche in Le Mans

michel-vaillant-rebellion-porsche_1

Michel Vailliant is geen opgever. Dat mag je wel stellen, als je weet dat de stripfiguur al 60 jaar lang allerlei autohelden bekampt in zijn verhalen. Dit jaar keert hij terug naar Le Mans.

Het is het dertiende album van Michel Vailliant waarin het circuit van Le Mans een rol speelt. Vailliant neemt plaats achter het stuur van een Vailliante Rebellion. Hij neemt het op tegen onder andere André Lotterer, een Le Mans-piloot die binnen een aantal weken ook echt aan de start van de uithoudingsrace zal verschijnen.

bekende namen

Maar ook de Vailliante in de strip wordt werkelijkheid, dankzij het Zwitserse Rebellion Racing. Twee LMP2-prototypes worden ingezet in Vaillante kleuren. Daarin sturen de trio's Nelson Piquet Jr-Mathias Beche-David Heinemeier Hansson (in #13) en Nicolas Prost-Bruno Senna-Julien Canal (#31) de wagens naar een mogelijke overwinning. Geen kleine namen dus, in dit team dat de mythische Vaillantes laat meeracen. Vailliante krijgt trouwens nog wat extra, want speciaal op vraag van het team wordt het nummer 13 toegekend, een link naar het 13e Vailliant-album rond Le Mans, en ook een link naar het album "De 13 aan de start" uit 1963.

Het verhaal gaat verder in de lijn van de Michel Vaillant-verhalen. Het Vaillante-bedrijf is na een vijandige overname in andermans handen en Jean-Pierre Vailliant, Michel's broer, deed nadien een wanhoopsdaad. Het onderzoek naar die zaak loopt mee doorheen het verhaal. Patrick, de zoon van Michel kan via high tech innovaties echter zorgen voor een nieuwe deelname aan Le Mans in de felbetwiste LMP2-klasse. De prenten en het verhaal slorpen je helemaal op en het einde kent nog een verrassende wending.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws