Toyota C-HR is dit jaar al voor 80% uitverkocht

c-hr-sales

Net zoals tickets kopen voor Tomorrowland is snel er bij zijn de boodschap voor de C-HR. Want de expressieve crossover is al voor 80 procent uitverkocht dit jaar in Europa, sinds april... Of de verkoop goed gaat?

Nissan had met de Juke een megalomaan succes, dus is het geen verrassing dat Toyota met de grotere maar evenzeer expressief vormgegeven C-HR richting de roos heeft geschoten. Vooral op de Europese markt, de markt waar de Coupe High Rider initieel voor werd ontwikkeld trouwens. 100.000 exemplaren hoopte Toyota er dit jaar te slijten op ons continent, in april waren er al 80.000 bestellingen binnengekomen. Waardoor Toyota er prat op gaat dat het dit jaar eerder richting de 110.000 stuks zal verkopen.

Waarom geen 200.000 of zelfs meer? Dat heeft alles te maken met allocatie. De fabriek in Turkije kan nu nog amper de vraag aan en een verdubbeling is bijna onmogelijk. Meer nog, Toyota is al als een malle aan het schuiven met beschikbare exemplaren om zo wachttijden voor klanten tot een minimum te beperken. Dit heeft alles te maken met het feit dat Toyota Japan initieel verwachtte dat de C-HR maar een klein succes zou zijn, met veel kleinere volumes. Tijdens het einde van het ontwikkelingsproces (in België) kreeg de hoofdzetel pas door wat voor potentieel succesmodel ze in handen hadden. Waardoor ze twaalf maanden op voorhand al doorkregen dat ze waarschijnlijk niet konden voldoen aan de vraag voor de crossover.

Het slachtoffer van zijn eigen succes dus, de C-HR en daar kan je als merk enkel maar van dromen...

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 2 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Luk Van Hees 00:41
afbeelding van Luk Van Hees

Hi

Waar kan ik een testrit met deze vastleggen? Ik heb op http://www.gman.be/blog/de-toyota-c-hr-een-revolutionaire-auto-van-vandaag gelezen dat ze deze in hybride hebben, maar die garage is hier niet in de buurt. Ikzef ben van Poperinge.

Sven 08:59
afbeelding van Sven

Dag Luk, op de website van Toyota zelf kan je de dealers vinden, op deze link Er zijn er te vinden in Ieper, iets dichter dan Gman.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws