Purist Honda: 'Automaat te zwaar voor Civic Type-R'

2017_honda-civic-type-r_1

De koning van de voorwielaangedreven kanonnen? Dat moet wel Honda zijn met de nieuwe Civic Type-R. Het Japanse merk liet nu uitschijnen dat het een automaat overwoog voor de Type-R maar dat die té zwaar zou zijn en de balans in het gedrang zou brengen. Detailzoekers, die Japanners.

Als je weet hoe minuscuul de ingenieurs bij Honda te werk gaan voor het ontwikkeling van de Type-R, dan komt dit nieuwtje niet echt als een verrassing. Het getuigt evenwel van lef, want had Honda ook een automaat aangeboden in de Civic Type-R, dan kreeg het meteen toegang tot een groter klantenbestand. Een automaat (zelfs met dubbele koppeling) werd overwogen maar richting de prullenmand verwezen wegens; te zwaar.

Een verhaal dat Yuji Matsumochi, de assistent project leider voor de tiende Civic Type-R, zelf vertelde op de Australische lancering. Volgens hem kon zo'n automaat niet door de beugel omdat de aandrijflijn zo licht mogelijk moest zijn. De motor op zichzelf en de stevige vooras zorgen voor het nodige gewicht op de neus, een zware (lees: zwaarder dan manuele zesbak) automaat mee vooraan zou de balans van de wagen in het gedrang brengen. Eigenzinnige jongens, daar bij Honda...

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
De man met het hoedje 00:47
afbeelding van De man met het hoedje

Het complete model ligt me wat zwaar op de maag...

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws