Yes way: Renault werkt aan productiemodel Zoe R.S.

renault-zoe-sport_02

Met de Zoe e-Sport concept eerder dit jaar in Genève tastte Renault voorzichtig de wateren af voor een elektrische hot hatch. Het water, dat stond meteen onder hoogspanning, waardoor de RS-afdeling van het merk volop bezig is groen licht te krijgen voor een productie-afgeleide.

Buiten een kniesoor links en rechts die ook zeuret over hoe alles vroeger beter was kunnen we ons niemand inbeelden die het niet warm kreeg van de Zoe e-Sport op het autosalon van Genève. Want een Zoe met 406 pk en een sprinttijd van tien seconden richting de 210 kilometer per uur? Ja graag! De overweldigende positieve reacties zorgen er voor dat de Renault Sport-afdeling meteen aan het werk ging om een business case op te stellen. Voor een Zoe RS, natuurlijk.

renault-zoe-sport

In een gesprek met Britse media liet Patrice Ratti, de baas van Renault Sport, weten dat een prototype van de elektrische hot hatch al gebouwd is. Al zegt hij er meteen bij dat het een grote studie zal worden (lees: moeilijk om aandeelhouders te overtuigen) om een duim omhoog te krijgen voor een Zoe R.S.. Hij gelooft er evenwel in dat de huidige batterijentechnologie mogelijk maakt wat een paar jaar geleden gewoonweg nog niet kon

Als visitekaartje naar de toekomst toe kan het natuurlijk tellen. Als baken voor een reeks van elektrisch aangedreven hot hatches.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
andre123 21:46
afbeelding van andre123

persoonlijk zie ik liever da ze de energie steken in het verder opdrijven van de actieradius op de produktieversie.
zolang het maar niet gaat ten koste van de prijs van de gewone zoe kan ik me er wel in vinden;
trouwens mss beter werk maken van een electrische megane bv

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws