Wij willen deze CX-8, Mazda

mazda-cx-8-teaser_02

Het grootste hoogpotig gerief dat je bij Mazda kan vinden is de CX-5. Althans in Europa. Want in de US of A heeft het de CX-9 en op de thuismarkt plaagt het met de CX-8. Die laatste mag gerust naar onze contreien komen, als een soort van Skoda Kodiaq rivaal.

Dus jij dacht dat we alle modellen van Mazda tegenkomen in de Belgische showroom? Denk maar opnieuw. Want we moeten de CX-9, CX-4, BT-50 en nog een rits KEI-cars laten passeren. Die kleintjes zijn zo erg niet maar de CX-9 - een fullsize SUV voor de VS -, CX-4 - een soort van BMW X4 voor China - en de BT-50 - een pickup -, dat steekt toch wat. Daarom ook dat Mazda maar beter werkt maakt van de op til staande CX-8.

mazda-cx-8-teaser

Die komt naar Japan en moet dienen als een wat gekrompen alternatief voor de dik vijf meter (!) lange CX-9. Iets te corpulent voor Japanse wegen natuurlijk, waardoor de CX-8 net geen 18 centimeter aftraint. Het idee achter deze CX-8 is een luxe-SUV met 7 zitplaatsen aan te bieden, met het Kodo-design uiteraard. Voorin de gekende 2.2-liter turbodiesel. Waardoor hij gereed is voor een Europese intrede. Alleen... zijn die plannen er hoegenaamd niet. Zonde?

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
B4 11:38
afbeelding van B4

Een uitgerokken CX-5? Zonde want hier had ik meer van verwacht

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws