Audi en Porsche verstrengelen verder in elkaar

audi-porsche-love

Dat Audi en Porsche de vriendjes waren die na een Volkswagen Groep-vergadering nog een gestielte Biertulpe of twee achterover gingen slaan is geen geheim. Die vriendschap zal de komende jaren nog versterkt worden, door samen de toekomst van de VAG-stal te bepalen.

Porsche en Audi, je zou denken dat het complete aartsrivalen zijn. Waarbij Porsche neerkijkt op het merk dat premiumwagens voor het volk maakt en Audi snuift richting Porsche dat het beter eens terug een echte sportwagen kan bouwen in plaats van een compacte SUV. Toch zijn Porsche en Audi de twee dikke buddy's binnen de Volkswagen Groep. Versterkt door hun streven naar perfectie.

Iets dat de hoge piefen bij Volkswagen niet is ontgaan.

Het is dan ook daarom VAG besloten heeft de knapste koppen van Audi en Porsche samen op te sluiten in een donkere kelder vol bier, curryworst en de 'Greatest progressive trance hits Vol II'-cd op repeat. Het doel? De ingenieurs de technische koers van de toekomst laten bepalen. Door samen te werken aan een gloednieuwe architectuur voor autonome en elektrische wagens. Gaande van platformen tot modules om te gebruiken in nieuwe modellen. Het doel is om tegen 2025 klaar te zijn met een resem aan nieuwe ontwikkelingen die zowel hun plaats kunnen vinden onder - en in - gerief van Porsche en Audi.

Niet nieuw

Niet geheel nieuw natuurlijk, zo gebruikt de Audi RS 5 nu al de 2.9-liter V6 van Porsche en staat de Macan op de fundamenten van de Audi Q5. Echter zijn dat producten die grotendeels door één merk werden ontwikkeld en dan hergebruikt worden door het andere. Gerief dat echter van de grond op samen wordt ontwikkeld, dat belooft nog interessant te worden de komende jaren.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws