Citroën rakelt C3 VTR weer op

citroen-c3-vtr-render-2016_01

Het is een publiek geheim dat Citroën aan het uitdokteren is of ze met de huidige C3 het hothatchsegment kunnen betreden. Niemand minder dan de CEO van het bedrijf, Linda Jackson, opent het geruchtendoosje nog eens en weet wat interessante dingen over zo'n C3 VTR te zeggen.

Het was Xavier Peugeot - jep, dat is zijn echte naam - die vorig jaar liet vallen dat Citroën denkt aan een hete variant van de C3. Al praat niet enkel de Head of product planning er over, zelfs de CEO van Citroën werpt nu wat meer licht op de zaak tegenover Britse media. Zo liet Linda Jackson aan Autocar weten dat het wel zin heeft in een performantere versie van de C3 maar dat het niet enkel rond de kracht mag draaien. Het moet een uniek karretje in het segment worden, met - en we citeren - 'Citroën ingrediënten'.

Daarvoor heeft ze Xavier Peugeot de missie gegeven om een wagen te bouwen die de link met het WRC naar de openbare weg kan brengen, de Fiesta ST kan gaan bekampen maar toch uniek voor de dag komt. Enig detail? Citroën zal pas groen licht geven aan deze wagen als klanten er om vragen, want gezien de nieuwe richting die de Fransozen zijn ingeslagen (de terugkeer naar de comfortabele bolides van weleer) is zo'n C3 VTS niet relevant voor de perceptie van het merk.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws