US of A zegt nee tegen Audi's nieuwe nomenclatuur

audi-motornaam

Audi plant haar complete motorengamma te hernoemen maar dat is buiten de Verenigde Staten gerekend. Want in de VS blijft er gewoon lekker 3.0 TFSI en co op de kofferklep staan.

Dat er veel te doen is rond de nieuwe naamstrategie bij Audi, dat staat buiten kijf. Zelfs intern blijken er wat strubbelingen rond de nieuwe naamgeving. Zo heeft de Noord-Amerikaanse tak van het merk besloten de nomenclatuur niet over te nemen. Waardoor klanten daar nog steeds een 2.0 TFSI, 3.0 TFSI of wat dan ook kopen, in plaats van pakweg een 55 TFSI. Althans, zolang Amerika stand kan houden tegen de Duitse opperhoofden.

Verwarrend

Het idee van Audi achter de nieuwe naamgeving was het feit dat met de komst van hybrides en elektrische modellen het volume van de motor (zoals nu de naamgeving is) niet altijd meer representatief is. En gelijk hebben ze, want kijk maar naar Volvo die 407 pk uit een viercilinder sleuren (met elektrokracht). Alleen koos Audi voor een speciale nomenclatuur in de plaats.

Waarbij 1 getal voor verschillende vermogens staat. Simpel gezegd; een Audi met '30TFSI' achterop kan een vermogen tussen de 108 en 128 pk bevatten. Niet heel duidelijk natuurlijk. En ook niet voor klanten die een Audi proberen te configureren. Want die A3 30TFSI kan wel eens een ander vermogen hebben dan de A4 30TFSI. Ingewikkeld, op z'n minst.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws