Toyota heeft het gehad met diesels in Europa

Toyota-Diesel

Een persoonlijke opinie van de Europese vice president van het Japanse merk, dat wel maar we hechten best vertrouwen aan zijn woorden. Dieselmotoren bij Toyota? Het hoeft niet meer.

Het nieuwtje kwam naar boven tijdens het autosalon van Tokio, waar Didier Leroy - de Europese vice president van Toyota - sprak met de media. tijdens zo'n gesprek liet de man uitschijnen dat Toyota de dieselmotor stelselmatig gaat uitfaseren. Of anders gesteld; elk model van Toyota dat nu nog een diesel aan boord heeft, zal die verliezen bij een facelift of nieuwe generatie.

Een beslissing die deels al in 2014 werd genomen, toen werd besloten om geen dieselmotor onder de kap van de C-HR te steken bij de lancering twee jaar later. En kracht bij gezet door een recent onderzoek van het merk dat beweert dat nog amper 1 op 4 Belgen overweegt een diesel te kopen.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 2 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
B4 20:37
afbeelding van B4

En wat met de Land Cruiser en Hilux? Dat de gewone personenwagens geen diesels meer krijgen was al langer geweten vanwege de rampzalige 2.0 en 2.2D4D motoren

Gunter 09:06
afbeelding van Gunter

Kan die keuze begrijpen maar dat men dan tenminste zorgt voor sterkere benzine motoren zowel bij Toyota als bij Lexus .Want enkel hybride is ook niet zaligmakend .

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws