Wat Ferry Porsche's 911 zo bijzonder maakt

ferry-porsches-1969-911-s

Alle 911's zijn speciaal maar sommige zijn nog nét iets specialer. Dat bewijst de olijfgroene, originele en ongerestaureerde 911 S van Ferry Porsche himself.

Ferry Porsche, de zoon van oprichter Ferdinand Porsche, was mee verantwoordelijk voor het merk zoals we het vandaag kennen en de 911 in het bijzonder. Dat er voor de persoonlijke auto van de grote baas altijd iets extra kan bewijst dit olijfgroene exemplaar met extreem vroeg chassisnummer 9110300014. De veertiende ooit gebouwde 911 werd voor het eerst geregistreerd op 30 juli 1969, en is slechts een van de weinige auto's die Ferry ooit in persoonlijk bezit heeft gehad. Tevens is het een van de weinige, vroege 911's die nog over zijn originele en 180 pk sterke 2,2-liter flat six beschikt.

ferry_porsche_911_interieur

Maar niet alleen het extreem vroege chassisnummer maakt deze 911 zo bijzonder, maar ook de aparte configuratie die op enkele vlakken afwijkt van de andere, in serie gebouwde 911's, maken deze 911 zo interessant. Zo zien we een aparte voorbumper zonder bumperrozetten, aangezien Ferry vond dat deze de sportieve look van de auto verstoorden. En ook het aluminium motordeksel wijkt af van de serieproductie daar dit normaal gezien enkel was voorzien voor auto's zonder airconditioning.

Ook de motor wijkt af van de serieproductie vanwege zijn injectiesysteem met onderdelen van de Carrera (90)6, Porsche's laatste straatlegale race-auto. Hoewel Porsche de auto in 1971 zou verkopen aan Vishandelaar Guy Jean Dubois uit Straatsburg, blijft de 911 S tot op vandaag in onaangeroerde en originele staat. Dubois zou de auto gedurende 33 jaar in persoonlijk bezit houden, onder andere in zijn buitenverblijf nabij St Tropez, om hem in 2009 uiteindelijk van de hand te doen aan Porsche-collectioneur Michael Heinemann. In 2013 stelde Heinemann de bijzondere 911 nog tentoon op het concours d'élégance van Pebble Beach.

Auteur: Auteur: Pieter Ameye
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws