Wat dacht je: Mercedes gaat meer SUV's uitbrengen

mercedes-SUV-uitbreiding

Ga je er de 'premiummerken' op na, dan is een blijvende gezinsuitbreiding de sleutel tot succes. Maar wat blijf je uitvinden? Wel, SUV's en crossovers, want daar kan de markt simpelweg geen genoeg van krijgen. Dat weet Mercedes maar al te goed, waardoor er nieuw hoogpotig gerief op til staat.

Moest je het gemist hebben; het gaat goed met Mercedes. Nee, verre van de grootste autobouwer ter wereld maar wel groot genoeg om BMW en Audi de loef af te steken. Al moet het blijven evolueren om die loef te kunnen blijven afsteken. Hoe ze dat gaan doen? Wel, door meer modellen op de markt te brengen.

Nog meer modellen

Specifiek zien ze bij Mercedes volgens Britta Seeger (hoofd sales & marketing) plaats voor extra SUV's. Niet aan de top van de ladder maar wel onderaan de opstap. Een verwachtte strategie, want sinds de komst van de nieuwe generatie A-Klasse en zijn derivaten (CLA, GLA) was de compacte familie goed voor een kwart van de verkopen van Mercedes in 2017. Om maar te zeggen hoe belangrijk het 'instapmodel' is voor het merk met de ster.

Porsche-Center-Antwerpen

Gla Coupé?

Op het autosalon van Genève in maart krijgen we de nieuwe generatie van die A-Klasse te zien, waardoor het vat is geopend voor al zijn broertjes. Dat CLA en GLA terugkomen is een zekerheid maar waarom ook niet meteen een GLA Coupé op de markt brengen? Dit is namelijk al het geval bij grote broer GLC. En als ze toch bezig zijn, waarom niet een nog kleinere crossover op de markt zetten? Eentje die het kan opnemen tegen de B-SUV's. De mogelijkheden zijn alvast eindeloos en Mercedes, die willen aan de top van de Duitse drie blijven.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 2 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
user4580 10:42
afbeelding van user4580

Ik zeg: bullshit! SUV's en crossovers zijn niet populair omdat de markt daarom vraagt, de markt is enfeite vrij gelimiteerd want men nu eenmaal enkel kopen wat er fabrikanten aanbieden. Fabrikanten willen SUV's en crossovers verkopen omdat die groter zijn en ze meer geld kunnen vragen en ze gaan ze door ons strot rammen...wees maar gerust!

Carlos 11:27
afbeelding van Carlos

Lelijk, lelijker, lelijkst...

Uw reactie