Toyota pompt 300 miljoen euro in Valenciennes-fabriek

toyota-tmmf

De Toyota Valenciennes-fabriek in het noorden van Frankrijk krijgt een serieuze productieboost de komende jaren. Een investering van maar liefst 300 miljoen euro moet de komst van een nieuw model mogelijk maken. Zei iemand daar Toyota Supra?

Op dit moment bouwt Toyota op 15 kilometer van de Belgische grens de Yaris in al zijn vormen. Binnenkort mag er daar nog eentje bij komen, want vandaag heeft het merk te kennen gegeven maar liefst 300 miljoen euro te gaan investeren in de fabriek in Valenciennes. Niet om meer Yarissen (yarisi?) van de band te doen rollen - alhoewel - wel om de productie van een nieuw model mogelijk te maken.

Toyota Supra?

700 nieuwe werknemers zullen instaan voor de bouw van het nieuwe model. Alleen geven de kapoenen van Toyota nog niet mee over welke wagen het juist zal gaan. De enige info die we hebben is dat de wagen op het TNGA (Toyota New Global Architecture) zal staan. Een platform dat ze momenteel gebruiken voor de C-HR en de Prius. Gezien het feit dat BMW en Toyota het platform van de nieuwe Z4/Supra zullen delen is het niet waarschijnlijk dat de Supra gebouwd zal worden in Valenciennes.

Wat dan wel? Wel, een veilige gok doen we richting een nieuwe SUV of Crossover. Ze zullen er alvast 300.000 per jaar van kunnen slijten, gezien de productiecapaciteit.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws