Porsche belooft ons toekomst met klassieke aandrijving

porsche_mission_e

Porsche ziet nog steeds een toekomst in de traditionele brandstoffen waardoor we niet te veel schrik moeten hebben van de elektrische overname.

Elke autofabrikant wereldwijd is bezig met een volledige of deels elektrische aandrijving op hun voertuigen, waardoor heel wat petrolheads een benzineloze toekomst vrezen. Porsche verzekert ons dat er een toekomst blijft weggelegd voor de klassieke aandrijving naast de elektrische- en hybridelijnen.

De toekomst

Deze woorden komen rechtstreeks van Porsche-CEO, Oliver Blume, tijdens een interview met Automotive News op het 70-jarig verjaardagsfeestje van de Porsche 356. Die Porsche 356 was de allereerste productiewagen van het merk en ademt het motto van het bedrijf nog steeds uit. Al is het motto licht gewijzigd naar het volgende: Er zijn drie pilaren waar Porsche op gaat steunen! Plug-in hybride, sportief getinte elektrische wagens en de klassieke sportwagen met een verbrandingsmotor. In deze toekomst speelt de verkoop van de volledig elektrische Mission E een grote rol om zo voldoende budget te creëren voor hun andere modellen.

porsche

Dat hybridemodellen bij Porsche een groot succes zijn is te zien aan de verkoop van de nieuwe Panamera Turbo S e-Hybrid die in Europa 60 procent van de verkoop van Panamera’s voor zijn rekening neemt. Vandaar ook de keuze om voor de volgende generatie 911 (992) een hybride aandrijving aan te bieden die 485 pk en 760 Nm uit een turbo geblazen 3.0 liter haalt, met wat hulp van zijn elektromotor.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws