Wachttijd voor Polestar 1 loopt op tot 10 jaar (!)

volvo-polestar-1-2017_04

Volvo heeft de populariteit van de Polestar 1 onderschat, want de vraag van klanten is zo groot dat de wachttijd oploopt tot maar liefst 10 jaar (!). Wees er dus maar zeker van dat Volvo hier iets aan gaat doen.

Een 600 pk sterke plug-incoupé van een nieuw sportmerk. Volvo ging er prat op dat klanten er voor gingen vallen maar niet in de bosjes zoals ze het nu doen. Om even te verduidelijken; Volvo stelde voorop om 500 stuks per jaar te gaan bouwen. Ondertussen zijn er echter al 5.000 potentiële klanten, waardoor de wachttijd voor klant nummer 5.000 dus oploopt tot 10 jaar. Verre van ideaal natuurlijk, waardoor Polestar wel eens klanten kan verliezen.

Het zorgt er alvast voor dat het submerk van Volvo overweegt om de productie stevig op te schroeven, door twee shiften te draaien in de nieuwe fabriek in Chengdu (China). Een fabriek die trouwens nog niet eens gebouwd is en pas midden volgend jaar de productie kan starten van de Polestar 1.

Slachtoffer van zijn eigen succes dus, deze 1 en dan komt er binnenkort nog een sedanversie bij die de Tesla Model 3 in het vizier neemt.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Otto Z. 23:29
afbeelding van Otto Z.

Ik denk over een jaar of tien een nieuwe auto nodig hebben. Morgen dringend werk van maken om een Polestar te bestellen.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws