Eagle EG6330K: Urkels natte droom

eagle-isetta-china-_1

Die vermaledijde Chinezen doen het weer en kopiëren zonder schroom een Europees model. Alleen gaan ze er deze keer wat terug voor in de tijd, naar de jaren 50 om exact te zijn. Jawel, deze Eagle EG6330K is een elektrische Isetta. Urkel Aproves...

Oké, voor we kwade geschiedkundigen over ons heen krijgen, de creatie van het Chinese Eagle heeft vooral met een scheel oog naar de BMW 600 gekeken, het vierzietsbroertje van de befaamde Isetta (jawel, dat is een ding). Al slaagt het resultaat, de EG6330K, er in om nog lelijker voor de dag te komen. Met dank aan de vier deuren en plastiek deurhendels. Een deurtje vooraan? Dat haalt deze productieversie niet.

Voorin de EG6330K - wat een naam eigenlijk? - een 7.2 kWh sterke loodaccu die haar kracht door mag sturen naar een elektromotor van 4 kW (5 pk zeg maar). Dankzij het lage gewicht van 750 kilogram zou de 'moderne Isetta' (korrel-zout-alarm) 120 kilometer ver moeten geraken. Zonder inzittenden nemen we aan. Of je überhaupt in dit ding wil kruipen?

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws