Porsche plot elektrische coupe en cabrio: Mission E-familie

porsche-mission-e-coupe-render_01

Dat Porsche niet enkel zwaar ging investeren in een elektrische platform voor één wagen was vanaf het begin duidelijk. De Mission E, de eerste elektrische sedan uit Stuttgart, krijgt hoogstwaarschijnlijk gezelschap van een roedel aan modellen. En ja, daar hoort ook een coupé en cabrio-afgeleide bij. De 911... maar dan anders.

Ze plagen er al lang mee maar hij zal er binnen een jaartje staan, de eerste volledig elektrische sedan van Porsche. Op zichzelf gewoon al termen die eigenlijk niet thuis horen bij het merk uit Stuttgart, sedan & elektrisch. Groen moeten ze echter doen waardoor ze het meteen goed willen doen. Het is ook daarom dat het jaren begon met intern een eigen elektrische platform te ontwikkelen (J1). Een serieuze investering die er natuurlijk uit moet worden gehaald. Hoe je dat doet? Door meerder wagens op één platform te bouwen.

Bij Porsche geven ze dan ook grif toe dat het platform zich leent voor de bouw van een coupe en een cabrio-afgeleide. Waarmee duidelijk wordt dat het merk geen elektrische 911 in de markt durft te zetten maar een broedermodel er naast zal zetten. Een SUV moet je niet meteen verwachten, al probeert Porsche dat goed te maken met de Mission E Cross Turismo. Dat er een elektrische SUV zal komen bij Porsche staat dan weer wel vast, al moet het daarvoor eerst samen met Audi een nieuwe platform ontwikkelen.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws