Topsnelheid Bugatti Chiron? Die gaan we misschien nooit zien...

bugatti-chiron-sport-2018_01

Nieuwe bazen, nieuwe wetten. En het nieuwe opperhoofd van Bugatti, Stefan Winkelmann, voelt niet de behoefte om de topsnelheid van de Chiron vast te leggen. Omdat de Franse hypercar als een trein verkoopt zou je kunnen zeggen, al is er natuurlijk nog iets anders aan de hand...

'Topsnelheid' en 'Bugatti', het zijn twee termen die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Dat was al in het verleden zo maar ook in de meer recente geschiedenis. Denk maar aan de Veyron, die de automobiel naar de +400 km/u katapulteerde. Je zou dan ook denken dat diens opvolger, de Chiron tot het uiterste geperst zou worden. Puur om te kunnen pronken met een waanzinnig cijfer. Het lijkt er echter op dat we die persing nooit gaan zien.

Althans, dat liet Bugatti CEO Stefan Winkelmann uitschijnen tijdens het autosalon van New York. Waardoor het merk een eerdere belofte - weliswaar van een andere CEO (Wolfgang Dürheimer,) - teniet laat gaan. De nieuwe baas, die van bij Lamborghini en Audi komt, ziet de snelheidstest niet als een hoge prioriteit voor het merk. En daarvoor kan je alvast twee redenen aan halen.

bugatti-chiron-sport-2018

Zweedse verkoop

Laten we beginnen met de verkoop van de Chiron. Het is namelijk een publiek geheim dat de Veyron bijna tien jaar nodig had om amper 450 exemplaren aan de man te kunnen brengen. De Chiron? Daarvan hebben al 320 exemplaren een eigenaar gevonden (van de 500 die gemaakt zullen worden). Commercieel heeft de Chiron dus geen gekke stunts nodig om beter te verkopen.

Daarnaast is er nog een Zweedse hamer boven de Chiron, want Koenigsegg zet met de Agera RS nu al de Chiron in haar onderbroek. Elke onderneming die Bugatti zou nemen zal meteen gecounterd worden door de Zweden. Waardoor het natuurlijk weinig marktwaarde heeft om een straffe topsnelheid te halen die dan 2 dagen later wordt verbroken door een klein merkje uit Zweden.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Yeelen 14:14
afbeelding van Yeelen

Boeeeeee! Opgevers! Hopelijk gaan ze er toch mee door, een beetje competitie is altijd leuk.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws