Tesla haalt productiedoelstelling Model 3 niet

tesla_model_3

Tesla heeft het moeilijk gehad met de opstart van de Model 3-productie. Het gaat zelfs zo ver dat de productiedoelstelling niet wordt gehaald. Afgelopen week werden voor het eerst 2.020 exemplaren van de wagen gebouwd, terwijl aan het eind van het eerste kwartaal al 2.500 wagens per week van de band moesten rollen.

Gedurende het eerste kwartaal werden 9.766 Model 3's geproduceerd. Gedurende diezelfde drie maanden bouwde Tesla 34.494 auto's in totaal, dat is 40 procent meer dan de laatste 3 maanden van 2017. Er worden op dit moment ook meer Model 3 gebouwd dan Model S of Model X.

Volgens Tesla is het volgende doel van de 5.000 wekelijks gebouwde Tesla Model 3 halfweg dit jaar nog altijd haalbaar. Als ze dat doen, dan bereiken ze in het derde kwartaal opnieuw een productieaantal dat de kasstroom in het groen doet gaan en dat is goed nieuws voor de investeerders.

Want die investeerders zagen hun centen en aandelen vorige week kelderen nadat kritische analisten in een rapport stelden dat Tesla door haar budgetten heen raakt. Daarbovenop kwam nog eens een dodelijke crash met een Model X, waardoor Tesla nogmaals negatief in het nieuws kwam. Ook geruchten over het mogelijk ontslag van productiedirecteur Doug Field brachten Tesla opnieuw in een slecht daglicht. Musk heeft die berichten inmiddels ontkend.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 1 reactie

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Wim 13:28
afbeelding van Wim

was te verwachten, niet simpel zo opschalen, ze komen er wel

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws