Hier is de nieuwe Ford Focus ST!

ford-focus-st-2018-render-x-tomi

Als digitaal hersenspinsel van onze favoriete autobewerker X-Tomi Design wel te verstaan. Want vooralsnog heeft Ford geen info vrijgegeven over een ST-derivaat van de nieuwe generatie Focus. Dat die er komt, dat is echter een zekerheid.

Gisteren heeft Ford met grote trom de alweer vierde generatie van de Focus met de wereld gedeeld. Daarbij was er plaats voor ST maar dan in de vorm van de ST-Line, een uiterlijk pakket om de Focus sportiever voor de dag te laten komen. Looks die je kan koppelen aan maximaal 182 pk, dankzij een 1.5 turbobenzine.

Enfin, nog niet echt ST-territorium dus en X-Tomi Design ging alvast even aan het werk met bedenken hoe zo'n nieuwe Focus ST er juist uit zou kunnen zien. Geen al te moeilijk opdracht natuurlijk, gezien de ST-Line-kit waarschijnlijk al dichtbij komt. Verwacht dan ook dat de échte ST enkele kleine visuele tweaks zal krijgen, over specifieke velgen zal beschikken en een stuk meer kabaal zal maken.

De bron van dat kabaal is nog niet geweten, want het is nog koffiedik kijken welke krachtbron Ford juist in de Focus ST zal gaan leggen. In zijn eerste iteratie was dat een vijfcilinder, de vorige deed het met een viercilinder, dus de nieuwe aan de driecilinder net zoals de Fiesta ST? Dat lijkt ons alvast een stap te ver. Vier cilinders dus, met een nog ongekende inhoud en een al even ongekend piekvermogen. 275 pk? Daar zouden wij ongeveer op gokken.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie