WLTP: Porsche levert tijdelijk alleen nog maar uit voorraad

Porsche-uit-voorraad-WLTP

Met de komst van de nieuwe WLTP-regels heeft Porsche besloten enkel nog maar modellen uit voorraad te leveren. Niet voor 1 specifieke uitvoering van de Cayenne, wel voor de gehele line-up! Klanten die hun droom-Porsche willen configureren zullen dus geduld uit moeten oefenen.

De WLTP-regels slaan hard in bij de autofabrikanten. De nieuwe richtlijnen voor het testen van uitstoot en verbruik heeft al veel hoofden doen rollen. Onder de slachtoffers vinden we de BMW M3, de Audi SQ5 en – Redacteur Yves zijn lieveling- de Renault Twingo GT. Porsche wil de schade in september beperken door een tijdelijk orderstop in te lassen.

Het Britse Autocar kreeg het nieuwtje te horen via een zegsman van het merk en ook internationaal ontkent Porsche het nieuwtje niet. Specifiek komt het er op neer dat je nog steeds richting je Porsche-dealer kan stappen voor een 911, Cayenne of welk model dan ook maar dat je wel genoegen moet nemen met eentje 'uit stock' voor je quick fix. Merken zoals Suzuki en Mazda doen dit al jaren in België (wegens de lange transporttijden vanuit Japan) en maskeren dit door opties te herbergen onder een handvol uitrustingen.

Bij Porsche is de klant zijn goesting echter koning, met ellenlange optielijsten om uit te kiezen. Alleen zal die klant, die dus wel eentje naar zijn smaak configureert, tot een nog onbepaalde datum moeten wachten om zijn droom-Porsche op de oprit te kunnen parkeren. Een exacte datum geeft het Duitse sportwagenmerk niet, al spreekt het wel van enkele maanden vertraging voor klantenbestellingen. Dan toch maar zo'n 911 Turbo uit stock?

Auteur: Auteur: Lelievre Kenny
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws