Volvo zwaait Ocean Race uit

volvo_v70_xc70_volvo_ocean_race

Na goed 20 jaar heeft Volvo besloten om zich niet meer als sponsor van de Ocean Race te profileren.

Volvo engageerde zich destijds in de Ocean Race, met de bekende "Volvo Ocean Race" benaming als gevolg. Het was intussen een begrip geworden, maar tegenwoordig hebben Volvo Cars en Volvo Group besloten dat de focus van het automerk elders ligt. Het eigenaarschap van de race wordt overgeheveld naar Atlant Ocean Racing Spain S.L, gelieerd aan het huidige managementteam van de race-organisatie.

Op zich verandert er dus niet heel veel aan de organisatie zelf, de gevolgen voor Volvo zijn er wel. Wij kenden de Ocean Race vooral van de "Ocean Race Edition's" in het Volvo-gamma, dik aangeklede speciale reeksen die Volvo telkens weer aanbood van haar modellen. Die zullen nu onder een andere benaming door het leven moeten gaan of zelfs helemaal verdwijnen. De versies bestaan al sinds de tweede editie van de Ocean Race en behelsden de XC90, XC70 en V70 en later ook de V60 en de V40.

De Ocean Race is een zeilrace die over alle oceanen gaat. De huidige editie liep vanuit Lissabon naar Melbourne en Hong Kong tot het Braziliaanse Itajaj en dan weer naar Den Haag. Daar komen de zeilschepen op 30 juni aan. De volgende editie van de Ocean Race vindt plaats in 2020-2021.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws