Audi S1 mag het met 250 pk doen! [Render]

audi-s1-render-2018_01

Bij zijn lancering zal de nieuwe A1 het met maximaal 200 pk doen uit een 2.0 turbobenzine. Al hoeven we van Audi niet lang te wachten op de S1. Naar verluidt met maar liefst 250 pk en vierwielaandrijving, natuurlijk. Hoe die er uit kan zien? Wel...

De eerste generatie S1 was een geinig beestje, alleen kon 'ie niet opboksen tegen de naamsbekendheid van de Mini Cooper S, ook al was de Duitser heer en meester. Waardoor de Sport-afdeling van Audi meer dan ooit op wraak zint. Wraak in de vorm van een nieuwe generatie S1. Die moet het alvast steeds als vijfdeurs gaan doen, al is het een tendens die we al langer zien. Kijk maar naar de Clio & Mégane R.S. bijvoorbeeld.

Al zou dat niet veel uit mogen maken, want het scherpere lijnenspel van de reguliere A1 zal er voor gaan zorgen dat de S1 een stuk stoerder voor de dag zal komen dan zijn nogal bolvormige voorganger. Vier stevige einddempers achteraan, de gekende zilveren spiegelkapjes en een lekker setje velgen. Steek die opdrachten in de beeldbewerkingsmachine en je zal dicht bij het uiteindelijke resultaat komen.

audi-s1-render-2018

250 pk

Er is zelfs al wat geweten over de specificaties. Toch als je geregeld even in de wandelgangen van Audi een watertje gaat halen. Een 2-liter TFSI mag 250 pk uit zijn vier cilinders gaan puren. Die kracht zal dan weer naar de vier wielen worden gestuurd, want ook deze generatie S1 zal het met Quattro-vierwielaandrijving doen. Denk je daar nog een lager gewicht bij dankzij het nieuwe platform én een hypermodern interieur met sportstoelen in en je hebt misschien wel eens één van de leukste S-derivaten voor ogen.

Wanneer we deze rakker voor het eerste zullen zien? Koffiedik kijken. Al wil Audi alleszins niet te lang wachten met deze imago-booster in de showroom te zetten, om zo een jong cliënteel aan het dromen te kunnen brengen. Begin volgend jaar zijn debuut op het autosalon van Genève? Het zou zo wel eens kunnen.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Carlos 18:45
afbeelding van Carlos

Tof, kleine pret raket maar toch wel duur voor zo'n klein ding...

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws