Fiat-werknemers staken omwille van voetbal

fcagroup_plants_melfi_photo_gallery_001

In de Fiat-fabriek in Melfi, in het zuiden van Italië, kan binnenkort een staking uitbreken. De reden? Voetbal. En niet omdat Italië niet deelneemt aan de Wereldbeker, of omdat Frankrijk afgelopen dinsdag "antivoetbal speelde".

De werknemers van Fiat zijn boos over de transfer van Cristiano Ronaldo van Real Madrid naar Juventus voor 105 miljoen euro. Op zich klinkt dat wat raar, maar als je weet dat het moederbedrijf van Juventus Exor is en dat Exor ook eigenaar is van Fiat en Ferrari, dan is het al iets duidelijker. Exor zou een deel van de betalingen van het transferbedrag voor haar rekening nemen.

De werknemers en vakbonden zijn vooral boos omdat de afgelopen jaren serieus geknipt werd in de uitgaven en werkingskosten van de fabriek, terwijl nu zomaar even 100 miljoen wordt uitgegeven aan een individuele speler van een voetbalploeg.

Ronaldo zal i de komende vier jaren zowat 30 miljoen euro gaan verdienen bij Juve en dat is een struikelblok bij de fabrieksmedewerkers. "We zijn allemaal werknemers voor dezelfde bedrijf. Is het normaal dat een single individu zoveel geld gaat verdienen, terwijl andere werknemers de broeksriem moeten aanhalen en het amper uitzingen tot het midden van de maand?" klinkt het nog.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 2 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Sander Vranckx 14:21
afbeelding van Sander Vranckx

wat een domme reactie van die werknemers. Vergeef hen, ze weten blijkbaar niet welke complexe berekeningen bij zo'n deal gemaakt worden en vooral hoe zo'n terugverdienmodel (merchandising, Aziatische TV-rechten) werkt. Of Juventus/Fiat aan het einde van de rit nu winst of verlies zal maken aan CR7 is nu nog niet te berekenen, maar je moet het totale plaatje bekijken.

andre123 15:28
afbeelding van andre123

je zal maar werknemer zijn en je job verliezen,
wetende dat er ene met 30 miljoen gaat lopen
en van hoevelen weten ze het niet eens,
groot gelijk,zoiets gebeurt altijd op de kap van de kleine man.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws