Toyota wil 3 sportwagens in haar gamma

toyota-s-fr-concept-2015_01

Opperbaas van Toyota, Akio Toyoda, heeft altijd gezegd dat hij 3 sportwagenbroertjes in zijn line-up wil. Met de GT86 bij de dealer en de Supra bijna vanonder het doek wordt er openlijk nagedacht over dat derde "kleine" broertje. Een MX-5-rivaal van Toyota? Wij zeggen ja!

Er waait een wind van verandering bij Toyota sinds Akio Toyoda in 2009 aan het roer kwam te staan. Kijk maar naar de huidige line-up van Lexus en de nieuwe modellen van Toyota zelf. Al droomt de man ook openlijk van een gamma sportwagens bij het Japanse merk. Niet al te gek, gezien de 62-jarige man zelf een fervent racer is. Zijn sportwagenfamilie is evenwel bijna compleet. Met de GT86 als het eerste kind, de binnenkort verschijnende Supra als grote broer en dan... dan is er nog plaats voor een klein broertje.

Het Japanse merk lijkt er alvast weer op te hinten met de Supra om de hoek. Dat deden ze in 2015 al met de S-FR concept, sindsdien is het verschrikkelijk stil gebleven rond het kleintje. Het een en ander kan er mee te maken hebben dat Toyota zich volop aan het focussen is op de - hopelijk succesvolle - lancering van de nieuwe Supra die zijn genen zal delen met de BMW Z4.

Hoe dan ook, het lijkt aannemelijk dat Toyota binnen enkele jaren met nog een sportwagen(tje) op de markt zal komen. Denk daarbij aan het receptuur van een Mazda MX-5. Daar kunnen we alvast niet rouwig om zijn.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws