Huiver of juich: Skoda heeft 1 miljoen crossovers achter de kiezen

skoda-miljoen-suv

Ze vieren vandaag feest in Mladá Boleslav, of dat denken we toch, want Skoda weet met trots te zeggen dat het 1 miljoen SUV's heeft gebouwd. Al mag je ook crossover zeggen.

Bij Skoda vieren ze al eens graag een mijlpaal. Kwestie van de Tsjechische pivo boven te kunnen halen. Vandaag niet anders, want het merk weet met trots te zeggen dat het 1 miljoen SUV's in elkaar heeft geschroefd. Waarbij nummertje 1.000.000 een groene Karoq is, je weet wel, een crossover.

Enfin, het zijn de automerken zelf die de lijn tussen SUV en crossover zo goed als onbestaande hebben gemaakt, waardoor we Skoda even blindelings volgen. De oer-SUV van het merk, de Yeti die eigenlijk nog maar in 2009 op de markt kwam, is alvast goed voor 684.513 stuks van het totale aandeel. Grote SUV Kodiaq doet het met 215.687 exemplaren (op 2 jaar tijd) ook heus niet slecht. Nieuwkomer Karoq en Chinese Kamiq zorgen met respectievelijk 87.859 en 11.941 exemplaren dat Skoda officieel de kaap van 1 miljoen SUV's/ crossovers voorbij heeft gestoken. Binnen nog eens net geen tien jaar aan de twee miljoen? Dat zal heus zo lang niet gaan duren. 1 miljoen RS'en verkopen, dat is nog eens een mijlpaal.

skoda-miljoen-suv
Auteur: Auteur: Yvesw
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws