Tesla haalt een productiebelofte!

1

Wie had ooit gedacht dat we deze titel nog zouden mogen schrijven? Een jaar na de productiestart van zijn Model 3 en vele, vele gebroken beloftes later berichten Amerikaanse media dat Tesla het voorbije trimester 83.500 auto’s heeft geleverd.

De overgrote meerderheid van dat leveringsrecord waren Model 3’s: 55.840 stuks. Van de Model S en Model X werden telkens iets minder dan 15.000 exemplaren geleverd. Let wel: we spreken hier nu van leveringen. De productie lag iets lager, met 80.142 auto’s. Maar het betekent wel dat Tesla op één trimester van 2018 bijna even veel auto’s heeft geleverd als in heel 2017. De overgrote meerderheid van de geleverde Model 3’s waren trouwens ‘Dual Motor’-versies, met vierwielaandrijving. Dat betekent dat klanten blijven kiezen voor de duurdere varianten en dat het nog wel even zal duren voor de eerste Model 3 van 35.000 dollar ook effectief op de markt komt. Toch nog even een gebroken belofte…

Duitsers met knikkende knieën

Afgelopen dinsdag gaf Bernhard Kuhnt, de CEO van BMW North America, in een interview met Bloomberg onomwonden toe dat zijn merk de hete adem van Tesla in de nek voelt. BMW’s verkoopcijfers zijn nog zeer licht gegroeid in de VS, maar die van bijvoorbeeld Mercedes en Lexus zijn al een tijdje aan het zakken. Al moet daarbij wel worden aangetekend dat de Duitsers aan de overkant van de Oceaan sowieso een veel zwakkere positie hebben en dat Tesla vooral opereert in het snelst krimpende marktsegment van Noord-Amerika, dat van de klassieke berlines. De Duitsers zetten hoofdzakelijk in op SUV’s om overeind te blijven in de VS.

Auteur: Auteur: Bert Troubleyn
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws