Tesla Model 3 veiligste auto ter wereld... volgens VS

tesla-model-3

De Europese NCAP heeft nog geen Model 3 tegen de muur kunnen zwieren maar de Amerikaanse tegenhanger, de National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA), kon dit wel. Het resultaat? De kleinste Tesla is de meest veilige auto die ze ooit hebben getest. Geen slecht rapport.

Het is niet nieuw, het nieuws dat Tesla veilige auto's in elkaar schroeft. Zo doet al lang het verhaal de ronde dat een Model S ooit de testmachine vernielde van de NHTSA in plaats van dat de machine de Model S tot schroot herleidde. Volgens dat Amerikaanse veiligheidsorgaan zijn de Model S en Model X dan ook de meest veilige auto's ter wereld. Daar mag nu eentje bij, want NHTSA boog zich ook over de nieuwe Model 3.

Wat er naar boven kwam na zo'n robbertje beuken met de Model 3? Dat de kleinste Tesla 5 sterren scoort in elke categorie. Waardoor de 3 het nog beter doet dan de S en X en daardoor in de VS naar boven wordt geschoven als meest veilige auto ter wereld. Of anders: de auto met de allerkleinste kans om gewond in te geraken. Het overaanbod aan airbags, goede kreukelzones en gewichtsverdeling zorgen voor deze impressionante score.

Nu nog Euro NCAP

Of het daardoor ook de veiligste auto zal zijn die ons Europees alternatief, Euro NCAP, ooit heeft getest? Dat is nog even afwachten. De NCAP bekijkt, in tegenstelling tot de NHTSA, ook de softwarematige veiligheidsnufjes aan boord. Zo kreeg de Suzuki Jimny eerder 3 sterren omdat hij geen actieve rijstrookassistent heeft (en nog wat andere kwaaltjes). Het kan dus zijn dat een Model 3 zonder Autopilot net iets "slechter" uit de bus komt. Maar veilig zal 'ie zonder twijfel zijn.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws