Porsche SE moet 40 miljoen euro schade aan beleggers vergoeden

porsche se boete

Porsche SE, de grootaandeelhouder van Volkswagen, heeft een paar rechtszaken verloren van investeerders met het dieselschandaal in de hoofdrol. Het resultaat is een totaal van 40 miljoen euro aan schadevergoedingen die Porsche SE over moet maken aan de betrokken aandeelhouders.

Aan de grond van de rechtszaken lag het feit dat Porsche SE haar investeerders niet snel genoeg op de hoogte bracht van haar frauduleuze praktijken (lees: Dieselgate). Daardoor zagen de beleggers hun aandelen flink in waarde verminderen. Een rechtbank in Stuttgart oordeelt nu dat Porsche SE, de grootste aandeelhouder van Volkswagen met meer dan 50 procent in handen, haar aandeelhouders een schadevergoeding schuldig is. Die vergoeding komt in totaal neer op 40 miljoen Euro.

Porsche SE, niet Porsche

Voor de duidelijkheid, het betreft hier Porsche Automobil Holding SE en niet het automerk Porsche AG zelf. Porsche SE is een grote Duitse holding die onder andere een meerderheidsbelang heeft in Volkswagen AG maar ook Porsche Engineering en de Porsche Design Group in handen heeft én een klein belang heeft in INRIX, een Amerikaanse verkeersinfo-provider.

porsche se boete

Die holding moet nu dus met een schadevergoeding van 40 miljoen euro over de boeg komen. Het zoveelste potje geld dat de gehele groep kwijt is aan de gevolgen van Dieselgate. De kosten voor de gehele groep lopen ondertussen al vlotjes in de miljarden op.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws