ZF: de zwakste schakel van de zelfrijdende auto is… de bestuurder

zf_interior_observation

Voor auto’s echt autonoom worden, komt er eerst een lange fase waarin ze semi-zelfrijdend zijn. En dan is de zwakste schakel… de mens aan het stuur. ZF wil ons daarom in de gaten gaan houden met camera’s.

Voor voertuigen echt volledig zelfstandig zullen kunnen rijden, zullen ze nog een lange tijd een stuur en pedalen nodig hebben zodat de bestuurder kan ingrijpen wanneer de software het niet meer weet. Maar zoals een tragisch ongeval met een Uber-taxi en heel wat overmoedige Tesla-bestuurders al hebben aangetoond, hebben sommige mensen de neiging om waarschuwingen van dit soort systemen te negeren. Daarom werkt ZF aan het Interior Observation System (IOS – we zijn benieuwd of Apple daarmee zal kunnen lachen). Dat bestaat uit een reeks intelligente 3D-camera’s die permanent het interieur van de auto scannen om te zien of de bestuurder wel genoeg oplet om in te kunnen grijpen als dat nodig zou zijn. Het systeem zou nog veel meer kunnen dan dat, zoals bepalen aan de hand van de lichaamshouding van passagiers of het opportuun is of niet om de airbags te ontplooien. Oververmoeide ouders die hun uk in de auto vergeten nadat ze hem parkeren, zouden kunnen worden gewaarschuwd en de auto zou zelfs de airco kunnen aansteken als niemand de dreumes komt redden. En er zijn nog veel meer mogelijkheden. Rest alleen de vraag: zien we het zitten dat onze auto ons permanent zit te begluren?

Auteur: Auteur: Bert Troubleyn
Reacties: 5 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
Markske 15:54
afbeelding van Markske

Ik stel me de vraag: zou het niet beter zijn om de knoop door te hakken en enkel nog zelfrijdende voertuigen toe te laten? Het systeem bestaat al jaren in diverse firma's waar op de werkvloer zelfbewegen de objecten zich een weg banen zonder dat ze botsen. Het is inderdaad de mens die de oorzaak is van veel onhebbelijkheden waar software misschien nooit op voorzien moet worden. Indien iedereen op de geijkte plaatsen de weg kruist en enkel wanneer hij mag (Uber) dan moet je niet om het even waar en wanneer elektronica hebben die 360° zicht heeft op een mogelijke object. Als de wagens met elkaar communiceren dan zal je zelden stilstaan en zou je zelfs, zoals militaire Muziekkapellen door elkaar haaks heen marcheren ook geen wachttijden meer hebben aan kruispunten, tenzij om weet die voetgangers te laten passeren.

andre123 20:13
afbeelding van andre123

en hoelang gaat het duren voor de eerste groeping een vloot gaat hacken en er rijdende bommen van maakt?
superbeveiligd zeker? JAJA

Jelledr 21:30
afbeelding van Jelledr

Remember de moordpoging op Putin? Hier kwam enkel zijn chauffeur om het leven. Maar was dit ook niet bewust iets saboteren vanop afstand. Was nog een gewone wagen en geen zelfrijdende doodskist.

Sowieso gaat deze techniek ook voor andere niet zo fraaie doeleinden gebruikt worden. Wees daar maar zeker van. EU ? Ik stem TEGEN!!! Anders is het toch zo makkelijk om ons te beliegen en komen jullie naar voor met een zogezegd bevolkingsonderzoek, wel laat ons referendum houden. Maar ja met jullie Bilderberg conferenties is alles toch al op voorhand beslist. Binnenkort leven we in een digitale gevangenis. Daar is het jullie om te doen. Totale macht en controle. Overal camera’s, met false flags de publieke opinie manipuleren in jullie voordeel.

Pff 90’s waren waarschijnlijk de laatste periode dat we echt vrij waren. Dan kon je nog gerust een paar pinten drinken zonder u zorgen te maken. Toen kon je nog is (verantwoord) de wildebras uitgangen na een nachtje stappen. Was het mogelijk om is goed aan de handrem te trekken, met versnellingsbak spelen en onnozel te doen zonder dat er een of andere sul uw filmde en op internet smeet.
Toen was de wagen alleen een wagen zonder al die elektro BS.
En was alles nog eens goedkoper zonder die euro die er enkel en alleen is gekomen om de rijken nog rijker te maken!

Mathieu 10:26
afbeelding van Mathieu

Als de wagens zelf gaan beginnen rijden, dan zijn mijn kids groot genoeg en koop ik een moto :-)
PS: lees hierin wat sarcasme...

andre123 13:19
afbeelding van andre123

als ze die motor ook maar niet zelf laten rijden.................................sic

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws