Deze modellen van Mercedes krijgen we in 2019 voorgeschoteld

mercedes modellen 2019

2019 loert alweer om de hoek en om aandeelhouders te paaien heeft Mercedes vrijgegeven welke auto's we volgend jaar nu juist kunnen verwachten van het merk met de ster. Van een CLA, over een GLC facelift tot een mysterieus model. Kijk je even mee?

Nemen we de al getoonde B-Klasse en EQC even niet mee in de lijst, dan zal Mercedes in 2019 maar liefst 7 nieuwe modellen (of updates) lanceren. Waardoor het merk met de ster ook in 2019 geen sabbatjaar neemt. Wel zal 2019 het jaar van de speciallekes zijn, want aan de basismodellen raakt Mercedes volgend jaar niet.

Jawel, CLA

In het eerste deel van het jaar zullen we drie nieuwe modellen voorgeschoteld krijgen. Onze spotlight zal alvast op de CLA 4-Door Coupé gaan staan, want met de A-Klasse Berline heeft Mercedes al een strakke sedan gebaseerd op de A-Klasse. De vraag is dan ook hoe verschillend de nieuwe generatie CLA zal ogen.

Naast de CLA wordt in het voorjaar ook de GLC in het nieuw gestoken. Zowel de gewone variant als de Coupé-versie zijn in 2019 mooi 4 jaar oud, waardoor een obligatoire facelift zich aandringt. In één vlaag zal Mercedes ook een nieuwe generatie GLS lanceren. Die komt net op tijd om de aandacht even weg te kapen van BMW's eerste mastodont; de X7. De V-Klasse krijgt dan weer een facelift in 2019.

Shooting Brake!

Het najaar gaat Mercedes iets rustiger aan het werk met de lancering van drie nieuwe modellen. Enfin, twee nieuwe modellen en een facelift. Die facelift behoort eigenlijk zustermerk smart toe, waarvan de modellen in 2019 5 jaar op de teller hebben staan. De update zal de verkoop van smart moeten aanzwengelen. Dat is - understatement alarm - nodig.

Een CLA "berline" in het voorjaar? Dan kan je er prat op gaan dat er een stationwagenvariant in het najaar komt. Of toch niet, want initieel werd aangenomen dat er geen opvolger meer zou komen van de CLA Shooting Brake. Toch wel, blijkt nu, en het is nu al een kanshebber voor strakste "nog relatief betaalbare" wagen van 2019.

8th compact car

En dan... is er in 2019 nog de 8th Compact Car. Nee, Mercedes zal heus die naam niet plakken op een productiemodel. Wel wil het merk met de ster nog wat vaag blijven over wat dat nu juist is, die 8th Compact Car. Geen nood, wij hebben al de oplossing; de GLB, een soort van mini-G-Klasse in een segment onder de GLC.

Waar kijken jullie het meest naar uit?

Auteur: Auteur: Yvesw
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Mike Duprez 12:27
afbeelding van Mike Duprez

Dus geen SLK/SLC meer. Was te verwachten, maar toch jammer.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws